Swatch of Nordic Cap – 18

Nordic Cap - 18

18 is a bright yellow crelly polish, and I hope I got a dud bottle because it was rather thick and tacky. This is two coats because I couldn’t bring myself to add a third coat due to the stickiness. I hope some thinner can sort this one out, but I hate having to use a thinner with a brand new polish. Maybe I was hoping too much, though, but still.

18 är ett knallgult krellylack, och jag hoppas att jag fick en dålig flaska för formulan var tjock och klibbig. Detta är två lager för jag kunde bara inte applicera ett tredje lager på grund av kladdigheten. Jag hoppas att lite thinner kan rädda det, men jag avskyr att behöva använda thinner på ett nytt lack. Jag kanske hade för höga förväntningar, men ändå.

Nordic Cap by Sweden nail polish are the equivalent of about €1.00 or £1.00 and found in supermarkets in Sweden.

Nordic Cap by Sweden nagellack kostar ca 10 SEK på stormarknader som City Gross, ICA Maxi, Willy’s och Coop Forum.

6 Comments

 1. Rekommenderar du thinner för att “späda” ut nagellack som har tjocknat? Tänkte när du skriver om det. För det är så att mitt absoluta favoritlack från Isadora börjar bli för tjockt och det är jätte ledsamt :( Hur mycket ska man använda utan att förstöra det? Ska man skaka väl efter att man tillsatt det? Skulle bli supertacksam för svar! Jag vill rädda min Ancient Ruby ;'(

  • Ja men självklart ska du använda en thinner då! Jag använder OPIs, den är inte så dyr om du beställer den från BeautyBay. Stor flaska med en toppenbra thinner, enligt mig.

   Det är svårt att veta var gränsen går, men om det fortfarande -går- att måla med fast än det är jättetjockt så kan du nog tillsätta så mycket thinner det behövs för att få tillbaka formulan till hur den var från början. I vissa lack har jag säkert haft i 2-3ml thinner utan att det har verkar skada lacket på något sätt alls.

   Det enda som är viktigt är att man använder sig av en thinner och inte typ aceton. Annars är det nog fritt fram :) Ancieny Ruby är ju inte ett lack man bara kastar bort för att det är för tjockt, direkt!

 2. Jag har ett likadant och det funkar utmärkt för mig. Inte alls tjockt eller kladdigt. Men jag hade deras vita lack så tills jag skakade det ordentligt. Kan ju vara värt ett försök?
  För övrigt tycker jag färgen är underbar lite som mogen mango.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.