Swatches of China Glaze – Avant Garden collection part 2: The Blooming Brights

China Glaze - Avant Garden

Here are the second part of the Avant Garden collection! These are the Blooming Brights, and what a stunning set of polishes it is! So without further ado…

Här kommer andra delen av Avant Garden-kollektionen! Detta är the Blooming Brights, och vilket snyggt gäng lack det är också!

Budding Romance

China Glaze - Budding Romance

Budding Romance is a bright olive green crelly polish with a strong yellow undertone. The first coat goes on quite sheer and very jelly-ish, but it’s totally opaque by the third coat. The formula is slightly runny, which also adds to the sheerness of the first coat, but it’s not at all difficult to work with if you don’t mind adding a third coat. I’d love to try making a jelly sandwich with this polish, maybe with big gold hexagon glitter?

Budding Romance är ett knalligt olivgrönt krellylack med en stark gul underton. Första lagret blir ganska skirt och jellyaktigt, men det blir heltäckande med tre lager. Formulan är lite rinnig, vilket gör att det första lagret blir så tunnt, men det är inte alls svårt att jobba med så länge man inte har något emot ett tredje lager. Jag skulle verkligen vilja testa att göra en jellymacka med det här, kanske med stora guldfärgade hexagoner?

Sunday Funday

China Glaze - Sunday Funday

Sunday Funday is a bright, bold sky blue cream polish. It’s opaque with two coats and a little tricky to clean up if it happens to pool a little under the cuticle (but what polish isn’t?). I had to correct the color in PhotoShop on this one, because it came through way too purplish. I guess it’s another color that my camera doesn’t like.

Sunday Funday är ett knalligt himmelsblått krämlack. Det blir heltäckande med två lager, och att städa upp kan bli lite knepigt om lacket samlar sig under nagelbandet (men vilket lack är inte det?). Jag var tvungen att rätta till färgen på det här lacket i PhotoShop för färgen var alldeles för lila. Jag antar att jag har hittat en till färg som min kamera inte gillar.

Fancy Pants

China Glaze - Fancy Pants

China Glaze - Fancy Pants detail

Fancy Pants is a bright blurple polish with pink and purple shimmer. It was very hard to photograph, because the shimmer made the focus go bananas. This is very much like a lighter version on IsaDora’s Papagayo Blue (one of my favorites by IsaDora), but the formula is much better and the coverage is awesome. This is two thin coats, but cleanup is a real mission! The acetone on the brush made the blue pigments pool under my cuticles and on the skin of my fingers and stained them quite badly (which came off once I removed it all with nail polish remover, of course).

Fancy Pants är ett knalligt blila (blålila) lack med rosa och lila skimmer. Det var riktigt svårt att fotografera, för skimret fick fokuset i min kamera att knasa till sig totalt. Det är som en ljusare version av IsaDoras Papagayo Blue (en av mina favoriter från IsaDora), men formulan är mycket bättre och det täcker toppen bra. Det här är två tunna lager, men uppstädningen var riktigt jobbig! Acetonet jag hade på penseln fick det blåa pigmentet att rinna ner i nagelbanden och hamnade på huden på fingrarna och fläckade ner dem ordentligt (som så klart försvann när jag tog bort alltihop).

Snap My Dragon

China Glaze - Snap My Dragon

China Glaze - Snap My Dragon detail

Snap My Dragon is a very bright hibiscus red polish with a slight shimmer. It’s very pigmented, but the formula is thin so two coats are definitely needed. I’m not sure if the shimmer has any particular color, or if it’s just silvery shimmer, but in some lights the shimmer does look like it’s in a cooler tone of red than the base. Either way, it’s SO pretty!

Snap My Dragon är ett riktigt knalligt hibiscusrött lack med ett svagt skimmer. Det är väldigt pigmenterat, men formulan är så tunn att man definitivt behöver två lager. Jag vet inte om skimret har någon speciell färg eller om det bara är silverfärgat skimmer, men i vissa ljus ser skimret ut att vara en kallare nyans av rött än basen. Oavsett så är det bara SÅ fint!

Passion For Petals

China Glaze - Passion For Petals

Passion For Petals is a dark dusty coral pink colored cream polish, and probably my favorite in this part of the collection. I wore it to work last week, but sadly it started chipping like crazy by lunch time (I had painted them just before I went to bed the day before), but it must be that I accidentally got some fatty cream on the nails just before application because I’ve never seen a China Glaze polish chip that badly. The chipping was only on my left hand index and middle finger, the rest stayed flawless, so I’m pretty sure I must have gotten some cuticle cream on those two nails or something. Anywho, application was flawless and it’s almost a one coater for me. Cleanup was relatively easy seeing as it’s a reddish polish, and it looks so good with my skin tone.

Passion For Petals är ett mörkt dammigt coralrosa krämlack och förmodligen min favorit av dessa. Jag bar det förra veckan, men tyvärr så började det chippa något otroligt vid lunchtid (jag hade målat dem precis innan jag gick och lade mig kvällen innan), men jag måste ha råkat få något fett på naglarna innan jag applicerade lacket för jag har då aldrig varit med om maken till chippande med China Glaze. Det chippade bara på vänterhandens pek- och långfingernaglar, resten av dem höll sig helt felfria, så jag är rätt säker på att lite nagelbandskräm eller något kom ivägen. Nåväl, appliceringen var helt felfri och det är nästan en one-coater för mig. Uppstäningen var relativt lätt med tanke på att det är ett rödaktigt lack, och det ser väldigt bra ut till min hudton.

Mimosa’s Before Mani’s

China Glaze - Mimosa's Before Mani's

China Glaze - Mimosa's Before Mani's detail

Mimosa’s Before Mani’s is a soft peachy polish with wonderful gold shimmer. I have such a crush on this kind of polish, it’s ridiculous. I think, however, that it will look better on me once I’ve tanned a little, because it clashes a bit with my skin tone right now. I really hope I’ll get a sunny vacation this year, then I’ll definitely wear this on my toes! Yum yum, peaches!

Mimosa’s Before Mani’s är ett mjukt persikofärgat lack med ett fantastiskt guldskimmer. Jag älskar sådana här lack så mycket att det nästan är löjligt. Jag tror, däremot, att det kommer vara finare när jag har blivit lite solbränd, för just nu skär det sig lite med min hudton. Jag hoppas verkligen att jag får en solsemester i år, då ska jag definitivt ha detta på tårna! Mums, mums, persikor!

These polishes have been sent to me for review, which has had no influence on my opinions.

Dessa lack har skickats till mig för utvärdering, vilket inte har påverkat mina åsikter.

De kostar 89 SEK på Parfymexperten.se.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.