Swatches of China Glaze – Avant Garden collection part 1: The Pastel Petals

China Glaze - Avant Garden

I’m about to show you the first part of the China Glaze Avant Garden collection, the Pastel Petals. Three of these are creams and three are shimmers. I love pastels, but I dislike shimmery pastels so I thought that I would have trouble with some of these – but I absolutely love them all!

Nu tänker jag visa er den första delen av China Glaze Avant Garden-kollektionen, the Pastel Petals. Tre av dessa är krämlack och tre av dem är skimmerlack. Jag älskar verkligen pasteller, men ogillar när de är skimriga, så jag trodde att jag skulle ha svårt för några av dessa men jag älskar dem verkligen allihopa!

Life Is Rosy

China Glaze - Life Is Rosy

Life Is Rosy is a dusty light red cream polish. It’s not quite pink, but light red. It’s very opaque, almost a one coater for us who prefer thin coats, but definitely a true one coater if you dare to go thicker. Cleanup an removal was very easy, even though it is so pigmented, and red(ish) at that.

Life Is Rosy är ett dammigt ljusrött krämlack. Det är inte riktigt rosa, men ljusrött. Det är väldigt heltäckande, nästan en one-coater för oss som föredrar tunna lager, och definitivt en riktig one-coater on man vågar sig på lite tjockare lager. Att ta bort och städa upp var riktigt enkelt med tanke på att det är så pigmenterat och rött (typ).

Pink-ie Promise

China Glaze - Pink-ie Promise

China Glaze - Pink-ie Promise detail

Pink-ie Promise has a dusty pale warm pink cream base and pink shimmer. The shimmer is visible in the bottle, but it disappears on the nails because this polish dries with a bit of a satin finish. I didn’t try it on with topcoat, but I’m pretty sure the shimmer will be more visible with a glossy topcoat, because the shimmer is there before it dries completely. This is two easily applied and cleaned coats. And as with so many polishes I’ve taken photos of, the shimmer isn’t duochromatic, it’s just my two different lamps!

Pink-ie Promise har en dammig, varm ljusrosa krämbas och rosa skimmer. Skimret syns i flaskan, men det försvnner på naglarna för att det får nästan en satinfinish när det torkar. Jag testade inte med överlack, men jag är ganska säker på att skimret kommer synas med överlack eftersom det syntes på naglarna tills det hade torkat. Detta är två lättapplicerade lager. Och som med så många andra lack jag har tagit bilder på så är inte skimret duochromatiskt alls, det är bara mina två olika lampor.

Tart-y For The Party

China Glaze - Tart-y For The Party

Tart-y For The Party is a pastel purple with neutral undertones. The application was flawless, it covered nicely with two coats and cleanup was quick and easy. I wore this with Bling It On from the Glitz ‘N Pieces collection for Easter and I absolutely loved it! It lasted me days with only minimal tipwear and almost no chipping.

Tart-y For The Party är ett pastellila krämlack med neutrala undertoner. Appliceringen var helt felfri, det täckte bra med två lager och städningen var snabb och enkel. Jag bar detta med Bling It On från Glitz ‘N Pieces-kollektionen över påskhelgen och älskade det. Det höll i ett par dagar med lite tipwear och nästan ingen chipping.

Fade Into Hue

China Glaze - Fade Into Hue

Fade Into Hue is a pale periwinkle cream polish, and a shade I’ve been looking for for quite a while! The first coat was really transparent, so I tried shaking the bottle thoroughly and that seemed to help. Since the first coat was so transparent I needed a third coat to even it out and cover some bald patches, but if the formula is mixed and ready, I’m sure you’ll reach full opacity with only two coats.

Fade Into Hue är ett förgätmigej-blått krämlack, och en nyans jag har letat efter länge! Första lagret var riktigt genomskinligt, så jag testade att skaka flaskan ordentligt och det verkade hjälpa. Eftersom första lagret var så genomskinligt behövdes ett tredje lager för att jämna ut och dölja lite fläckar, men om formulan är blandad och klar kommer man nog undan med två lager.

Keep Calm, Paint On

China Glaze - Keep Calm, Paint On

China Glaze - Keep Calm, Paint On detail

Keep Calm, Paint On is a very pale mint green polish with white shimmer. There’s no real other way to explain it, the shimmer isn’t really silver, but much lighter. This is the first of the polishes from this collection I thought I wouldn’t like but absolutely love once applied. It’s a tad milky, meaning that I needed a third coat to reach opacity but that third coat made the manicure a bit thick, which looks like it could take a while to dry. I guess when I wear this outside of the lightbox I might need to take my time between the coats.

Keep Calm, Paint On är ett väldigt ljust mintgrönt lack med vitt skimmer. Jag vet inte hur jag annars ska beskriva det, för skimret är inte silverfärgat utan mycket ljusare än så. Detta är det första lacket från den här kollektionen som jag var osäker på men som jag bara älskade när jag hade applicerat det. Det är en aning mjölkigt, vilket innebär att jag behövde ett tredje lager för att få det heltäckande och att det gjorde manikyren lite tjock, som ser ut att behöva en bra stund på sig att torka. När jag bär detta utanför ljuslådan blir det nog till att ta min tid mellan lagren.

Dandy Lyin’ Around

China Glaze - Dandy Lyin' Around

China Glaze - Dandy Lyin' Around detail

Dandy Lyin’ Around is a white polish with what looks like silver shimmer in the bottle, but once applied you can see the flakes have many different opalescent colors. I really didn’t think I would enjoy this polish at all, but I was so surprised when I saw that it wasn’t just a shimmery white. However, as you can see, it is very camera shy. It just looks like a shimmery white with some glass flecks in, not at all as pretty as it really is. I have yet to see a swatch photo of this polish that does it justice. This is three coats, because I do them so thin, a bolder person would get away with two.

Dandy Lyin’ Around är ett vitt lack med vad ser ut som silverskimmer i flaskan, men när man applicerar det kan man se att de små flakesen har massor av olika opalliknande färgskiftningar. Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka om det här lacket alls, men jag blev så förvånad när jag såg att det inte bara är ett vitt skimmerlack. Däremot, som ni kan se, så är det ganska svårfotograferat. Det ser ut som ett vanligt vitt skimmerlack här, och inte alls lika fint som det faktiskt är. Jag har fortfarande inte hittat några swatchbilder som gör detta rättvisa. Det här är tre lager, men en modigare person än jag kommer nog undan med två.

These polishes have been sent to me for review, which has had no influence on my opinions.

Dessa lack har skickats till mig för utvärdering, vilket inte har påverkat mina åsikter.

De kostar 89 SEK på Parfymexperten.se.

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.