Swatch of Nordic Cap – 02

Nordic Cap - 02

02 is a medium nude/tan cream polish with a neutral to slightly yellow undertone. It reminds me very much of other nudes I have so it’s not by any means unique (but, then again, you can’t really expect that from a nude anyway). Application and cleanup was better that I thought it would be. This brand is so cheap, and I didn’t expect much at all, but it covers nicely with two regular coats and the formula is great. The formulas vary between the different colors though, but this one was great. They smell a bit strong and “old fashioned”, if you know what I mean. Apart from that, it seems like a really good nail polish for its price!

02 är ett mellanmörkt nude/tan-färgat krämlack med en neutral till svagt gul underton. Det liknar många av mina andra nudes så det är absolut inte unikt (men det kan man ju knappast förvänta sig från ett nudelack ändå). Applicering och städning var lättare än jag hade tänkt mig. Det här märket är så billigt att jag inte har förväntat mig mycket alls från det, men det täcker fint med två vanliga lager och formulan är toppen. Formulan varierar ganska kraftigt mellan de olika färgerna, men det här var jättebra. De luktar lite starkt och “gammaldags”, om ni förstår hur jag menar. Utöver det verkar det här lacket vara toppen för sitt pris!

Nordic Cap by Sweden nail polish are the equivalent of about €1.00 or £1.00 and found in supermarkets in Sweden.

Nordic Cap by Sweden nagellack kostar ca 10 SEK på stormarknader som City Gross, ICA Maxi, Willy’s och Coop Forum.

6 Comments

 1. Hej! Jag har en fråga om nagellack som jag skulle vilja ha svar på. När jag målar med vissa nagellack (i det här fallet Essie) så blir det små prickar på nagellacket, liksom pyttepyttesmå luftbubblor. Det ser fult ut och blir inte sådär jämt och fint som det ska bli. Jag använder både överlack och underlack. Vet du vad problemet kan vara? Tack för en superbra blogg!

  • Hej Viktoria,

   De få gånger jag har fått bubblor i nagellacket så har jag skakat lacket ordentligt innan. Brukar du skaka lacken mycket innan du målar? Annars har jag hört att man kan hålla naglarna under lite rinnande kallt vatten om man har bubblor, jag kan inte svära på att det fungerar för jag har själv aldrig behövt det, men det kan ju vara värt att testa. Är det bara med Essie eller gör alla dina lack samma sak? Är det själva färgade lacket som bubblar sig eller är det efter du har applicerat överlacket? Snabbtorkande överlack kan bubbla sig ganska ordentligt när de börjar bli sega.

   Tack för en superbra fråga, hoppas mitt svar hjälper!

   • Hej!

    Tack för svaret! Jag testade att måla om utan att skaka flaskan och nu målade jag inte heller på något överlack direkt. Det blev bättre men ser fortfarande liite små luftbubblor. Tack för tipsen, jag ska tänka på dom i fortsättningen och hoppas mina naglar blir lika fina som dina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.