Swatches of China Glaze – Glitz Bitz ‘N Pieces collection

China Glaze - Glitz 'N Pieces

Alright, here we go! Here are my swatch photos of the absolutely glorious Glitz ‘N Pieces collection from China Glaze. I’m usually a cream polish kind of girl, and so I thought I wouldn’t like to wear these, but was I wrong or what? They are quite easy to work with for being glitter polishes, but removal demands the foil technique, otherwise you’ll never get them off. That’s okay though, and much expected, and I’m glad they stick so well. All six polishes are swatched on an underwear polish that is a pastel hue of the color of the glitter itself. I’ve seen these swatched on white, but I liked the pastel version much better.

All six polishes have a clear base and a mixture of different sized hexagon shaped glitter in black and one color each, along with some bar glitter in black. They smell a little funny, I’m guessing it’s chemical that makes sure the glitter doesn’t all fall to the bottom, but they dry rather quickly. All swatches are one coat of glitter on underwear, no topcoat.

Okej, nu kör vi! Här kommer mina swatchbilder av den fantastiska Glitz ‘N Pieces-kollektionen från China Glaze. Vanligtvis föredrar jag krämlack, så jag trodde inte att jag skulle tycka om att bära dessa, men vad fel man kan ha! De är relativt lättarbetade med tanke på att de är glitterlack, men för att få bort det från naglarna måste man använda sig av folietekniken annars får man aldrig bort det. Det är dock helt okej eftersom jag förväntade mig det, och jag är glad över att de verkligen sitter. Jag har swatchat alla sex på underklädeslack i pastellton av färgen på själva glittret. Jag har sett dessa swatchade på vitt, men jag gillar pastellvarianten mer!

Alla sex lack har en helt klar bas och en blandning av olika stora hexagonformade glitter i svart och varsin färg, och lite stavglitter i svart. De luktar lite konstigt, jag gissar att det är någon kemikalie som ska hjälpa glittret att inte samlas i botten, men de torkar rätt så snabbt. Alla swatcher är ett lager glitter på underklädeslacket, utan överlack.

Glitz ‘N Pieces

China Glaze - Glitz 'N Pieces from honeymunchkin.com

China Glaze - Glitz 'N Pieces detail from honeymunchkin.com

Glitz ‘N Pieces has silver hexagons in different sizes along with the black, which makes it the most mundane polish in this collection (if a glitter polish can be mundane at all, that is), and is the polish that has named the collection (or the other way around). I’m wearing it on Gina Tricot Beauty – 62 Concreate Jungle, a medium gray cream polish. I’m pretty sure this polish would look smashing over a silver frost, or in a gray jelly sandwich!

Glitz ‘N Pieces har silverfärgade hexagoner i olika storlekar tillsammans med de svarta, vilket gör det till det tråkigaste i den här kollektionen (om ett glitterlack nu kan vara tråkigt, det vill säga), och är lacket som har döpt kollektionen (eller tvärtom). Jag bär det ovanpå Gina Tricot Beauty – 62 Concreate Jungle, ett mellangrått krämlack. Jag är rätt säker på att det här lacket skulle vara fantastiskt över ett silverfärgat frostlack eller i en grå jellymacka!

Razzle Me Dazzle Me

China Glaze - Razzle Me Dazzle Me from honeymunchkin.com

China Glaze - Razzle Me Dazzle Me detail from honeymunchkin.com

Razzle Me Dazzle Me has glitter hexagons in rose gold, or perhaps pale brown, it’s very hard to decide. I chose to pair it up with Essie – Sand Tropez, but it would probably look just as nice together with a pale pink or a soft brown.

Razzle Me Dazzle Me har hexagoner i rött guld, eller kanske ljusbrunt, det är svårt att avgöra. Här har jag parat ihop det med Essie – Sand Tropez, men det skulle nog vara precis lika fint på ett ljusrosa eller brunt lack.

Scattered & Tattered

China Glaze - Scattered & Tattered from honeymunchkin.com

China Glaze - Scattered & Tattered detail from honeymunchkin.com

Scattered & Tattered has red hexagons, and looks very intriguing in its bottle – I do love my dark reds. I chose to pair it up with OPI – Sparrow Me The Drama however, to keep with the pastel theme. I’ll have to make a nice and dark layered manicure with this polish some other time, though, I think it will look ravishing. Sparrow Me The Drama was the perfect companion with Scattered & Tattered, because it’s more of a light red than a pink, but I’m sure this will look great on a darker red as well.

Scattered & Tattered har röda hexagoner, och ser väldigt spännande ut i flaskan – jag älskar ju mörkrött. Jag valde dock att para ihop det med OPI – Sparrow Me The Drama, för att hålla mig till pastellspåret. Jag får göra en mörk och fin layering-manikyr men det här lacket en annan gång, för det kommer nog bli supersnyggt. Sparrow Me The Drama var det perfekta lacket att ha under Scattered & Tattered, för det är mycket mer ett ljusrött än ett rosa, men jag slår vad om att det är jättefint på ett mörkare rött också.

Bling It On

China Glaze - Bling It On from honeymunchkin.com

China Glaze - Bling It On detail from honeymunchkin.com

Bling It On has blurple hexagons, and is probably my favorite in this collection. I wore this combination, China Glaze – Tart-y For The Party from the Avant Garden collection and Bling It On, for Easter and I just loved it. I was far away from the nearest beauty store and hadn’t packed my topcoat so I had to wear it as it was – and it was perfect. It chipped only when we had gotten home and carried all our bags up from the car, so I got at least a good three days chip-free – and that was without base- or topcoat. Go China Glaze!

Bling It On har blålila hexagoner, och är förmodligen min favorit i den här kollektionen. Jag bar den här kombinationen, China Glaze – Tart-y For The Party från Avant Garden-kollektionen och Bling It On, över påsk och jag bara älskade det. Jag var långt från den närmaste affären och hade inte packat ner något överlack, så jag fick bära det som det var – och det höll perfekt. Det chippade bara lite grann när vi kom hem och hade burit upp alla väskor från bilen, så jag fick minst tre dagar utan chip – och det var utan under- och överlack. Bra jobbat, China Glaze!

Mosaic Madness

China Glaze - Mosaic Madness from honeymunchkin.com

China Glaze - Mosaic Madness detail from honeymunchkin.com

Mosaic Madness has hexagons in a lovely blue with a warmish hint to them, almost like a dark blueish teal. I’ve paired it up with Gina Tricot Beauty – 125 Candy Mint, a very pale blue cream polish, but I think it would look even better on a medium blue, perhaps a frost or shimmer polish. It will be perfect in a jelly sandwich, but I don’t have any blue jellies yet so that might have to wait. I’ll just look at it longingly until then. Aah…

Mosaic Madness har hexagoner i en jättefin blå nyans med en något varm underton, nästan som en mörk blåaktig turkos. Jag har parat ihop det med Gina Tricot Beauty – 125 Candy Mint, ett mycket ljusblått krämlack, men jag tror att det skulle se ännu bättre ut på ett mellanblått lack, kanske frost eller skimmer. Det skulle vara perfekt i en jellymacka, men jag har inga blåa jellylack än, så det får vänta. Jag får väl sitta och titta på det med längtan i blicken tills dess. Åh…

Graffiti Glitter

China Glaze - Graffiti Glitter from honeymunchkin.com

China Glaze - Graffiti Glitter detail from honeymunchkin.com

Graffiti Glitter has green hexagons which are slightly warmer in real life than what they look here. My camera has issues picking up this kind of green properly but I did what I could in PhotoShop. I very much like this combination though, they look like little eggs, don’t you think?

Graffiti Glitter har gröna hexagoner, som är en aning varmare i tonen än vad de ser ut att vara här. Min kamera klarar inte riktigt av den här typen av grönt, så jag gjorde mitt bästa i PhotoShop. Jag gillar verkligen den här kombinationen dock, det ser ut lite som små fågelägg, tycker ni inte?

These polishes have been sent to me for review, which has had no influence on my opinions.

Dessa lack har skickats till mig för utvärdering, vilket inte har påverkat mina åsikter.

De kostar 89 SEK på Parfymexperten.se.

8 Comments

  1. Totalt underbara swatches! Du gjorde ju inte min längtan efter de här lacken bättre måste jag erkänna… Nästa gång jag gör en liten beställning måste jag nog ha ett par… eller alla! :D

  2. Your swatches of these are the prettiest I’ve seen. I like how you just did a little bit of glitter and didn’t overload the nail with it. The first two are my favorites.

    • Det borde väl finnas på YouTube eller så, men har man ett nagellack som sitter som tusan så är folietekniken typ det enda som fungerar. Man tar en bomullsrondell, eventuellt delar den i två lager, och klipper den itu. Sedan tar man en bit aluminiumfolie, kanske 5×10 cm, lägger bomullsbiten på folien, häller på lite aceton/remover, lägger fingret så att bomullen hamnar på nageln och så sveper man in hela fingret i folien och väntar några minuter så kan man lätt dra av allt lack och glitter i ett svep (ibland får man gnugga lite ändå). Lättast är att göra en hand i taget, och det är inte så bra för huden eller naglarna att göra detta ofta, men någon gång ibland går bra :) Kan ju göra en tutorial om du vill?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.