Swatch of Snowcrystal – 427

Snowcrystal - 427

427 is a dark red crelly polish, and the last of the first five I bought from Snowcrystal. It’s also, hands down, my most used nail polish in my entire stash, because it is the perfect dark red. It’s almost empty, and so the polish has started to get a little thicker, but it’s still relatively easy to work with. On Snowcrystal’s website, number 427 is called Terracotta Red, which doesn’t at all fit this color (and it hasn’t changed color over time) so it makes me wonder if the number on this bottle is wrong – which is quite likely since it rubbed off and I filled it in with a sharpie later on, so I might have misread it. If they don’t make this particular shade anymore I might just break down and cry. I really, really want to get hold of another bottle of this polish, because it’s just so darn beautiful. Three coats should cover nicely, but I managed to get a bit of a bald spot on my index finger for this photo, but with careful application it is perfect.

427 är ett mörkrött krellylack, och det sista av de först fem jag köpte från Snowcrystal. Det är också, helt klart, mitt mest använda lack i min samling. Det är nästan slut, så det har börjat bli lite tjockt, men det är fortfarande relativt lättarbetat. På Snowcrystals hemsida står det att nummer 427 heter Terracotta Red, vilket inte alls stämmer in på den här färgen (och det har inte ändrat färg med tiden) så jag börjar undra om jag har fel nummer på flaskan – vilket är möjligt då texten på baksidan har gnuggats bort och jag fyllde i numret med en bläckpenna senare så jag kan mycket väl ha läst fel nummer. Om de inte tillverkar det här lacket längre kommer jag nog bryta ihop. Jag vill verkligen, verkligen ha en till flaska av det här lacket för det är så otroligt vackert. Tre lager täcker fint, men jag lyckades få till en liten ljus fläck på pekfingret på det här fotot, men är man noggrann med applikationen blir den perfekt.

Snowcrystal nail polish are £7.00 at Eleven.se

Snowcrystals nagellack kostar SEK 69 på Eleven.se, SnowcrystalSweden.com och på Åhléns City

6 Comments

    • Det ska jag, absolut. Det kan ju vara så att den heter Terracotta Red, men jag tycker inte alls att färgen stämmer överrens med bilden på deras hemsida. Får kolla om den finns på Åhléns City!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.