Swatches of IsaDora – 194 Jugend Black, 645 Deep Burgundy & 707 Hunter Green nail polish

IsaDora - Jugend Black, Deep Burgundy & Hunter Green cover

These shades don’t really belong together, but they are three new shades in my collection that I picked up at the Christmas sale a few weeks ago. I do rather like dark shades most of the year, and although I have to admit it’s starting to get a bit much by now, these shades are quite lovely.

De här lacken hör egentligen inte ihop på minsta sätt mer än att de är tre nya lack i min samling som jag köpte på mellandagsrean. Jag gillar verkligen mörka nyanser under största delen av året, och även om det börjar bli lite mycket av det nu för tiden så är dessa lack rätt så snygga.

194 Jugend Black

IsaDora - 194 Jugend Black

Jugend Black is actually not a black at all, which I thought it was when I picked it up and rather disappointed when I realized. It’s a very dark burgundy color with frosty shimmer, which looks more like a really dark purple once opaque. This is two coats, it dried rather quickly, but the formula is a bit too runny for my taste. It was however fine to clean up.

Jugend Black är faktiskt inte svart alls, vilket jag trodde när jag köpte det och blev ganska besviken över när jag insåg det. Detta är en jättemörk vinröd med lite frostigt skimmer, som ser ut som en väldigt mörk lila när det väl är heltäckande. Detta är två lager som torkade ganska snabbt, även om själva formulan  är en aning för rinnig för min smak. Att torka bort det runt kanterna gick däremot helt okej.

. . . . .

645 Deep Burgundy

IsaDora - 645 Deep Burgundy

Deep Burgundy is a dark brick red, and not really a real burgundy color, with a slight hint of frosty shimmer. It looked very much nicer in the store than it does on my nails though, and this is probably the type of color women in my mother’s age would wear. The formula in this one was also runny and not as easy to clean up to be honest, it stained my skin a little as it pooled under the one cuticle (not in this photo, though). I reswatched this one due to the messed up cuticle, and once I was prepared for the formula it was a lot easier to get it neat. This is two rather quick-drying coats.

Deep Burgundy är ett mörkt tegelrött lack, och inte alls speciellt burgundy (vinrött), med en hint av frostigt skimmer. Det såg mycket finare ut i affären än vad det gör på mina naglar, och det är en färg som kvinnor i min mammas ålder nog skulle bära. Formulan är rinnig och inte så lätt att torka bort om jag ska vara helt ärlig, min hud blev lite missfärgad när det rann ner under ett av nagelbanden (inte på det här fotot, dock). Jag swatchade om det eftersom det blev så kladdigt, och när jag väl var förberedd på formulan gick det mycket bättre att få till det snyggt. Detta är två ganska så snabbtorkande lager.

. . . . .

707 Hunter Green

IsaDora - 707 Hunter Green

Hunter Green is a very dark, almost black, green cream polish and very much a dream polish for me. Such a shame I found it after Christmas! It’s almost a one-coater, if the formula wasn’t so runny, that is. It’s very pigmented, but it does leave some streaks on the first coat so a second is definitely needed if you, like me, can’t stand even a little uneven coloring. Cleanup was a little trickier than I would prefer, but totally doable.

Hunter Green är ett jättemörkt, nästan svart, grönt krämlack och en av mina drömlack. Så synd att jag hittade det efter jul! Det är nästan en one-coater, om inte formulan hade varit så rinnig, dvs. Det är jättepigmenterat, men det blir lite ljusa skiftningar med första lagret så ett andra lager är ett måste om ni, som jag, inte står ut med ens lite skiftningar. Att torka bort runt kanterna var lite svårare än vad jag föredrar, men helt klart görbart.

IsaDora nail polish are about €7.

IsaDora nagellack kostar SEK 69 på KICKS, Åhléns, H&M och andra svenska återförsäljare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.