Swatches of LAKA – 84, 78, 149, 76 & 89

Don’t they look yummy? Perfect shades for spring and summer, and even if they’re not perfectly unique, they are perfectly wonderful. They are quite different from one another in formula, which I have to admit was unexpected. And it is such a shame that they don’t have names, only numbers. The drying time on these were good, overall, and naturally longer for the polishes that needed more coats than the ones which were good with only one or two thin coats.

Visst ser de mumsiga ut? Riktigt fina vår- och sommarfärger, och även om de kanske inte är helt unika så är de helt underbara. De är dock olika i formulan, vilket var lite oväntat, faktiskt. Och så är det ju himla trist att de inte har namn, bara nummer. Torktiden var bra på dessa, överlag, och naturligtvis längre för de som kräver fler lager än för de som klarade sig med bara ett eller två tunna.

84

84 is a pale green creme polish which reminds me of a Swedish popsicle called Piggelin. It is sheer in a way only pale green polishes can be, but it’s not even close to as milky as I thought it would be. It actually covered nicely with two coats, although personally I’d prefer a third (thin coats, you know). I never say no to green creme polishes, and this is no exception. It’s a real nice color for spring and I’m so looking forward to sporting this on my nails!

84 är ett ljusgrönt cremelack som påminner mig om Piggelin! Visserligen är det sådär skirt som bara ljusgröna lack kan vara, men inte alls lika mjölkigt som jag förväntade mig. Det täcker faktiskt bra med två lager, även om jag personligen föredrar ett tredje (tunna lager, ni vet). Jag tackar verkligen aldrig nej till gröna cremelack, och detta är inget undantag. Riktigt mysig vårfärg som jag ser fram emot att få använda!

. . . . .

78

78 is a bold azure blue creme polish that covers with two thin coats and has a real SLAP-A-POW!-effect. It might not be very unique, but it is a shade one should have in one’s collection if you ask me. What makes it even more attractive is it’s opacity!

78 är ett knalligt azurblått cremelack som täcker med två tunna lager och har en riktig SLAP-A-POW!-effekt på naglarna. Inte speciellt unikt, kanske, men en färg man bör ha i sitt arsenal, tycker jag. Att det dessutom täcker så bra som det gör, gör det till ett ännu mer åtråvärt lack.

. . . . .

149

149 is a bold coral pink creme polish, and hands down my favorite out of these! It’s almost a one-coater for me who prefers thin coats, but a true one-coater for the slightly braver manicurists. It’s an incredibly beautiful shade and it suits my skin tone like no other shade can, and a safe bet regardless of the season (except, perhaps, in the office). Just imagine this polish along with a coral pink bikini, a sun hat, sun glasses and flip-flops!

149 är ett knalligt korallrosa cremelack, och helt klart min favorit bland dessa! Nästan en one-coater för mig med tunna lager, en riktigt one-coater om man är lite modigare. En helt otroligt vacker nyans som passar utmärkt till min hudton och ett riktigt säkert kort oberoende av årstid (förutom, möjligtvis, på kontoret). Tänk er det här lacket med en korallfärgad bikini, solhatt, solglasögon och flip-flops!

. . . . .

76

76 is a pastel yellow polish, and so a mandatory polish to have in one’s collection for spring and summer. It is, just like all other pastel yellow polishes, quite milky and difficult to apply evenly and to reach full opacity – I’m wearing three coats in this photo and you can still see dark streaks. It is, however, difficult to find a pastel yellow polish that doesn’t behave this way, so that’s definitely nothing wrong about LAKA’s variation. I guess it would be better behaved if you let all coats dry completely before adding another one, which I didn’t for the swatch photos.

76 är ett pastellgult cremelack, och är också ett obligatoriskt lack att ha i sin samling till vår och sommar. Detta är precis som alla andra pastellgula lack mjölkigt och svårt att få heltäckande – jag har tre lager på bilden och kan ändå se lite mörka fläckar. Det är däremot svårt att hitta ett pastellgult lack som inte beter sig på det här viset, så det är inget ont om just LAKA’s variant. Det beter sig nog bättre om man låter lagren torka helt innan man lägger på ett till, vilket jag inte gjorde då det bara är swatchbilder.

. . . . .

89

89 is a very bold pink polish, and the only bottle with a white logo. I assume it has to be applied on top of a white polish to show it’s true colors – and if that’s the case, it would be very clever to use a white logo on the polishes that need a white base, don’t you think? I’m using it on its own here, two coats on naked nails, just to see how it behaves. It’s definitely okay to be such a bright color, but you can see the edge of the nail quite clearly, and if I were to use this again (I don’t look that good in pinks…), I’d do it on a white underwear polish.

89 är ett knalligt rosa cremelack, och det enda lacket med vit logga. Min gissning är att det bör målas på ett vitt lack för att visa sin fulla potential – om så är fallet är det ju riktigt smart att markera de lacken med en vit logga, tycker ni inte? Här har jag dock målat två lager direkt på mina nakna naglar, mest för att undersöka hur det betedde sig på egen hand. Helt okej för att vara ett så knalligt lack, men man ser nagelkanten riktigt tydligt, och om jag skulle bära detta lack igen (är inte jättesnygg i rosa…) så lär jag göra det med ett vitt underklädeslack.

LAKA 5-pack nail polish are ZAR 345 in Clicks in South Africa.

LAKA 5-pack nagellack kostar SEK 299 i nagelbaren i Gallerian i Stockholm eller på LakaManicure.se.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.