Swatches of Make Up Academy – Undressed, Dusk Til Dawn & Heaven and Earth eyeshadow palettes

I really am not used to swatching eyeshadows and had no idea how tricky it would be – but here they are at last! I hope you’re happy with these photos, because not all swatch photos turned out well and I just can’t post bad photos here. But, here they are slightly smaller that I would prefer but you can still see the pigmentation, right?

Jag är inte alls van vid att swatcha ögonskuggor och hade ingen aning om hur knepigt det skulle bli – men här är de till slut! Hoppas ni blir nöjda med dessa bilder, för alla swatchbilder blev inte skarpa och jag kan inte förmå mig själv att lägga upp dåliga bilder här. Så, här är de i lite mindre format, men man ser ju ändå hur pass pigmenterade de är, tycker ni inte?

 

Undressed

Makeup Academy – Undressed Eyeshadow Palette

Undressed is a shameless dupe of Urban Decay’s Naked Palette, when it comes to colors. I don’t own the Naked palette so I can’t say anything about the difference in pigmentation. I am however very happy with all these eyeshadows, except perhaps that so many of them are shimmery. Only shade 03 and 05 are matte, and the rest have either a satin, shimmer or metallic finish. I’ve used it a couple of times since I got it and I must say I’m very pleased with the staying power! This is a great base palette regardless of your skin color, but maybe not the best for someone with mature skin since there’s so much shimmer.

Undressed är en skamlös dupe av Urban Decays Naked Palette, vad gäller färgvalen, men då jag inte äger Naked-paletten kan jag inte jämföra pigmenteringen. Däremot är jag mycket nöjd med samtliga ögonskuggor, möjligtvis förutom att så många är skimriga. Det är bara 03 och 05 som är helt matta, resten har en satin-, skimmer- eller metallisk finish. Jag har använt den ett par gånger sedan jag fick den och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med hållbarheten! Riktigt bra baspalett oavsett hudfärg, men kanske inte ultimat för någon med lite äldre hud då det är så mycket skimmer.

. . . . .

Dusk Til Dawn

Makeup Academy – Dusk Til Dawn Eyeshadow Palette

Dusk Til Dawn really is a party palette! I was very happily surprised with all these shadows, except shade 09 which is not only a difficult green shade to wear but also not very pigmented in comparison. My favourites are definitively shades 05, 10, 11 and 12!

Dusk Til Dawn är en riktig partypalett! Jag blev väldigt glatt överaskad av nästan alla dessa ögonskuggor, förutom 09 som inte bara är en svår grön att bära utan också var ganska svagt pigmenterad i jämförelse. Favoriterna här är definitivt 05, 10, 11 och 12!

 

. . . . .

Heaven and Earth

Makeup Academy – Heaven and Earth Eyeshadow Palette

Heaven and Earth seems almost boring in comparison, but it’s a very useful palette. Many of these eyeshadows may look like duplicates, which they naturally aren’t, but I really love the wide range of brown shades. I would have loved if some (or all) of them were matte instead of this shimmerfest, but you can’t have everything – especially for £4.00!

Heaven and Earth är ju nästan lite tråkig i jämförelse, men är en mycket användbar palett. Många av dessa ögonskuggor ser ut att vara dubletter, vilket de självklar inte är, men jag älskar verkligen utbudet av olika bruna nyanser. Jag hade däremot uppskattat några (om inte alla) matta istället för den här skimmerfesten, men man kan ju inte få allt – speciellt inte för bara £4.00!

Makeup Academy’s eyeshadow palettes are £4.00 in Superdrug and on MUAstore.co.uk.

Makeup Academys ögonskuggspaletter kostar £4.00 på MUAstore.co.uk.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.