Swatch of LAKA – 152

The first of the LAKA polishes is number 152, the polish Royden’s best friend Ryan chose for me. They first thought that LAKA was a South African brand, and that the name was a play on the Afrikaans word “lekker” which means something like nice, cool, awesome, good etc and the word “lacquer”. Later they learned that it’s an Israeli brand sold in only a few countries at this stage, Sweden and SA being two of them. The LAKA-bar lies tucked away furthest in, in the mall Gallerian here in Stockholm, and even thought I’ve walked past it several times I never quite fell for any of their polishes, so I’m glad I didn’t have to choose this time and still get to try out the brand!

Först ut av LAKA-lacken är nummer 152, lacket som Roydens bästa vän Ryan valde ut åt mig. De trodde först att LAKA var ett sydafrikanskt märke, och att namnet var en ordlek med det Afrikaanska ordet “lekker” som betyder något i stil med snygg, cool, bra, god/gott, häftig osv och “lacquer”. Det visade sig senare att det är ett israeliskt märke som bara säljs i ett fåtal länder än så länge, Sverige och Sydafrika är två av dem. LAKA-baren ligger innerst i Gallerian här i Stockholm, och fast än jag har gått förbi flera gånger har inget lack direkt fångat mitt intresse så jag är glad över att jag själv slapp välja och ändå få prova märket!

 

152 is a pale sea green polish with blue shimmer, so it looks like a pale blue. I was expecting a rather milky formula, but was pretty surprised to see it covered nicely in two coats. I could have needed a third in places because I use such thin coats. The drying time was not quite as short as I thought it would be since LAKA’s business idea is quick manicures on the go, but it was definitely okay.

152 är ett ljust sjögrönt lack med blått skimmer, så det ser ut att vara ljusblått. Jag hade förväntat mig en ganska mjölkig formula, men blev rätt så förvånad ändå när det täcker fint med bara två lager. Ett tredje kanske kan behövas på sina ställen om man lackar så tunt som jag gör. Torktiden var kanske inte riktigt så kort som jag hade hoppats på, då LAKAs affärsidé är snabba manikyrer on the go, men den var verkligen helt okej.

 

LAKA nail polish are ZAR 89 in Clicks in South Africa.

LAKA nagellack kostar SEK 98 i nagelbaren eller på deras hemsida.

 

5 Comments

  1. Åhhh, jag som inte ska köpa mer lack på ett tag :'( Av någon anledning har jag fått ett sjukt sug efter ljusa färger nu på vintern. Det här får mitt hjärta att bulta, är skimmret synligt från ett längre håll?

    • Ja, det tycker jag att man kan, speciellt i direkt ljus. Hoppas du kan få tag på detta när du får börja köpa lack ige, då ;) annars så är ju ens drömlack ett undantag under köpstopp, tycker jag!

  2. Vad förvånad jag blev när du förklarade den verkliga färgen på det, sjögrönt med blått skimmer, för vid första anmärkning känns det bara ljusblått. Fint var det hur som helst! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.