Swatches of H&M – Lady Luck, Why So Blue & Nice N’ Naughty

These are the misfits of the polishes I bought from H&M’s standard line. They are also the last three, for now. I have shown Lady Luck before, but it fits right in here so I chucked it in here anyway.

Dessa tre är utstickarna bland de lacken jag köpte från H&M’s stardarnsortiment. De är också de tre sista, för den här gången. Lady Luck har jag visserligen redan visat, men det passar in så bra här att jag slänger med det ändå.

Lady Luck

Lady Luck, oh how beautiful it is. Strongly duochromatic from bright teal to dark blue in its bottle, and a hint of the blue on the nails. I want to take new photos of this in my light box, because I think it will show a better side in there than it does in daylight. I first saw in on Emilie’s twitter a couple of months ago and bought it as soon as I saw it in our local H&M store. After this they have made dupes of this one, for example Fantasy Ocean and just the other day I saw one version named Bon Voyage. It goes on very nicely and dries quite quickly, but you can see so much of the brush strokes! I’m wearing two coats in this image.

Lady Luck, så vackert det är. Knalligt turkost med kraftiga duokroma skiftningar till mörkblått i sin flaska, och en hint av det blåa på naglarna. Jag vill ta nya bilder på detta i min light box, för jag tror att det gör sig bättre där än i dagsljus. Jag såg det först på Emilies twitter för några månader sedan och köpte det direkt när jag såg det på H&M där jag bor. Efter det har de gjort dupes på sig själva, t ex Fantasy Ocean och nu senast såg jag en variant som hette Bon Voyage. Det glider på himla fint och torkar snabbt, däremot blir det väldans randigt! Jag bär två lager på bilden.

. . . . .

Why So Blue

Why So Blue is a dusty dark blue polish with beautiful blurple shimmer which actually shows up on the nails too (granted, not as vividly as it shows in the bottle, but better than Nail Him)! It’s almost a one-coater, if you use thick coats you only need one but I prefer thinner coats so I needed two. To be a blue polish it’s actually quite office friendly because of its dusty tone. At least I’d be comfortable wearing it at work!

Why So Blue är ett dammigt mörkblått lack med vackert blålila skimmer som faktiskt syns på naglarna också (visserligen inte lika starkt som det syns i flaskan, men bättre än Nail Him)! Det är nästan ett one-coater, använder man tjocka lager kommer man undan med ett, men jag föredrar tunna lager och då behövdes det två för att täcka helt. För att vara ett blått lack tycker jag ändå att det är ganska kontorsvänligt ändå, just för att det är lite dammigt i tonen, sådär. Jag skulle i alla fall kunna ha det på jobbet utan problem!

. . . . .

Nice N’ Naughty

Nice N’ Naughty is a gunmetal colored polish which might not be very unique, but that doesn’t make it less pretty. It’s pretty sheer and needs at least three coats, but the drying time is so short on the two first coats that I’m absolutely okay with it. You can see the brush strokes pretty well, but I think that just kind of adds to the brushed steel look!

Nice N’ Naughty är ett gunmetal-färgat lack som visserligen inte är speciellt unikt, men det gör det inte mindre snyggt för det. Det är rätt så skirt och behöver minst tre lager, men torktiden är så kort på de första två lagren att det absolut inte gör något. Det blir ganska randigt, men jag tycker inte att det gör så mycket faktiskt, då det ser litegrann ut som borstat stål!

H&M Nail Polish are $4.95 in their stores and on their website.

H&M Nagellack kostar 39 SEK i deras butiker och på deras hemsida.

6 Comments

  1. Jag har gett din blogg en award på min blogg. :) Grejen blir att svara på några nagelrelaterade frågor. Känns det inte som din grej/du inte har tid så är det bara att hoppa över. :)

  2. Jag måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg. Jättebra foton och jag gillar att du visar många billiga nagellack som tex lack från H&M och Gina Tricot.

    • Tack så mycket, Sara. Jag försöker blanda det så bra det går, och just nu när jag är mammaledig har jag inte råd med massa dyra lack (för jag, till skillnad från många av de större bloggarna, får inga varuprover hemskickade). Jag vet att det ofta kan bli bara de dyra märkena på många skönhetsbloggar, och det är ju roligt att se, men det blir lite som att titta på semesterbilder från Karribien när man bara har råd att åka på semester inom Sverige – haha bra liknelse där, men du förstår nog :) Så glad jag blir att du uppskattar det jag gör!

  3. It is so good to know that the shimmer really is visible in Why So Blue! I already have this shade, but couldn’t swatch it yet. I was worried that the shimmer will disappear once on the nails. Thanks for the swatches! Beautiful pictures – as always. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.