Swatches of Gina Tricot Beauty – 73 Disco, 66 Viva Glam & 87 Great Love

Time for more polishes from Gina Tricot! When I see that there are polishes I don’t already have I just have to buy them. Last time I was in their store there were only three that I didn’t own (and actually wanted), but I saw just a little while ago on their website that they have so many new nice looking polishes! But let’s start with these three.

Dags för fler lack från Gina Tricot! Så fort jag ser att de har lack inne som jag inte har så bara måste jag köpa dem. Sist jag var på butiken på Götgatan här i Stockholm hade de bara tre stycken som jag saknade (och kände att jag ville ha), men nu har jag sett på deras hemsida att det finns massor av superfina lack! Men nu till dessa tre.

73 Disco

Disco is a regular glitter polish with a clear base. It contains pink, blue and green hexagons and small silver colored glitter. I’m showing it here on a black underwear polish (W7 – 28 Black, one coat), but could definitely look good on lighter shades as well. It’s not very top coat hungry, actually, which many glitter polishes are (and one of the biggest reasons why I’m not exactly head of heels for them). It spread the glitter out nicely on the nail without much fuss, and one coat is enough for a decent dose of glitter.

Disco är ett vanligt glitterlack i transparant bas. Det innehåller rosa, blå och gröna hexagoner och litet silverfärgat glitter. Här visar jag det på ett svart underklädeslack (W7 – 28 Black, ett lager), men det skulle nog göra sig minst lika bra på ljusare nyanser också. Det var inte speciellt hungrigt på överlack, faktiskt, vilket glitterlack ofta är (och en av aledningarna till att jag inte är stormförtjust i dem). Det spred ut sig jämt och fint utan större ansträngning och ett lager räcker för en ordentlig dos glitter.

It looks pretty neat matte, I think – don’t you agree?

Det är också rätt så läckert matt, tycker jag – håller ni inte med?

. . . . .

66 Viva Glam

Viva Glam has long been calling my name inside the Gina Tricot stores, but there’s always been other polishes that felt a bit more “me” than this. And then, of course, I saw it on Emilie’s blog and got real curious about it, and so next time I went to a Gina Tricot store I decided to give it a shot. It’s a very peculiar polish, this, truly unique. It has a kind of electric blue base, although very lightly pigmented, full of shimmer/glitter particles that are somewhere between gold and silver. It’s really difficult to explain it, and just as hard to do it justice on a photo, but if you look carefully at the tips of the nails you can see traces of the blue and silver. This is two coats, but a third would definitely have been better, because it still looks like a glitter polish more than anything else.

Viva Glam har länge ropat efter mig inne på Gina Tricots butiker, men det har alltid funnits något som är lite mer “jag” än detta. Sedan såg jag det hos Emilie och blev faktiskt riktigt nyfiken på det och nästa gång jag var in i butiken så kände jag att jag ändå skulle ge det en chans. Det är ett riktigt besynnerligt lack, detta, riktigt unikt. Det har en liksom elektrisk blå bas, om än väldigt svagt pigmenterat sådan, fullproppad med skimmer/glitter som är någonstans mittemellan guld och silver. Jättesvårt att förklara, och precis lika svårt att få till på bild, men om ni tittar noga på nageltipparna så ser man faktiskt lite av det blåa och lite av silvret. Detta är två lager, men tre hade definitivt varit bättre, då det ändå ser ut som en glitterlack mer än något annat.

. . . . .

87 Great Love

Great Love appeared to be very difficult to photograph. It looks a lot like IsaDora’s Hot Hibiscus (which also is quite tricky to photograph, mind you, but I’ll try and do a comparison). It’s a vibrant red polish with cool undertones, but as you can see in this photo, the screen sees it as a warm red. Why this is happening is a mystery to me, because nowadays I’m using the right settings for the web, but the colors still show up all wonky on this site. It looks just the way it’s supposed to in PhotoShop and in my Finder. Oh well, it’s a lovely shade of red, although a little too summery for autumn. It has a real good coverage, almost a one-coater, and the drying time is great.

Great Love visade sig vara riktigt svårt att fotografera. Det är väldigt like IsaDoras Hot Hibiscus (som faktiskt också är svårt att fotografera, men jag ska försöka mig på en jämförelse). Det är ett kraftigt rött lack med en aning kalla undertoner, men som ni ser på bilden ovan så framstår det som ett varmt rött lack på skärmen. Varför detta sker är ett mysterium för mig, då jag numera fotograferar med rätt inställningar för webben, och ändå blir färgerna tokiga så fort jag laddar upp dem här. I PhotoShop och i min filhanterare ser lacket ut precis som det ska. Nåväl, det är en vacker nyans av rött, men lite för somrig för hösten. Det täcker fint, nästan en one-coater, och torkar jättebra.

Gina Tricot nail polish are €3,95 per polish or €9,95 for three polishes in all Gina Tricot stores and on GinaTricot.com

Gina Tricots nagellack kostar 39 SEK styck, eller tre stycken för 99 SEK i Gina Tricots butiker eller på GinaTricot.se

12 Comments

  1. Disco blev nog min favorit.. Gina nästa! Haha, nej men jag har precis köpt mina första tre nagellack från Gina Tricot nu, kände att det var dags att ge dem en chans. ^^

    • Det är verkligen jättecoolt! Tyckte inte heller att det såg så märkvärdigt ut först, men ja, hur coolt som helst verkligen! Hehe, hoppas det är en positiv känsla, så du inte klandrar mig för eventuella hål i plånboken ;)

    • Det är verkligen jättecoolt! Tyckte inte heller att det såg så märkvärdigt ut först, men ja, hur coolt som helst verkligen! Hehe, hoppas det är en positiv känsla, så du inte klandrar mig för eventuella hål i plånboken ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.