Comparison of Essie – Sand Tropez & OPI – Skull and Glossbones

The other week I showed you three polishes from Essie and expressed my love for Sand Tropez. Later on it hit me that I had seen a similar polish on my nails before. I had to look thoroughly in my drawers to find it – Skull and Glossbones from OPI’s Pirates of the Caribbean collection from which I received a mini set from my dad a couple of months ago. In the bottles they look very much like one another, but luckily they’re not complete dupes.

The formula is very similar in these polishes, three coats is needed of both to be sure that no darker streaks are visible, but the colors themselves are much less similar. Sand Tropez is a lot warmer than Skull and Glossbones which looks like a gray color in comparison. I was so upset that I didn’t buy any of the PotC polishes when they were available, and regret most of all that I didn’t get Skull and Glossbones in a bigger bottle. Now, however, I’m not as upset about it, because I think Sand Tropez is similar enough. They’re definitely not dupes, but at least I’m not losing any sleep over the matter.

Härom veckan visade jag upp tre Essie-lack och uttryckte min kärlek för Sand Tropez. Det slog mig senare att nog hade jag väl sett ett lack på mina naglar tidigare som påminde om Sand Tropez? Jag fick leta noga i mina lådor innan jag hittade det – Skull and Glossbones från OPI’s Pirates of the Caribbean-kollektion som jag för någon månad sedan fick ett mini-set av från min pappa. I flaskorna är de faktiskt slående lika, men som tur är så är de en aning olika på naglarna.

I själva formulan är de rätt lika, tre lager krävs för att få bort alla skiftningar, men färgmässigt är det lite större skillnad. Sand Tropez är betydligt varmare än Skull and Glossbones, som i jämförelse ser ut som en grå färg. Jag var så ledsen över att jag inte köpte något av PotC-lacken när de fanns tillgängliga, och grämde mig mest över att jag inte hade Skull and Glossbones i stor flaska. Nu är jag inte riktigt lika ledsen längre, då Sand Tropez faktiskt är tillräckligt lik. De är absolut inte dupes, men jag ligger inte sömnlös längre över saken.

Essie nail polish are £8 on BeautyBay.com and OPI nail polish are £11 on BeautyBay.com

Essie nagellack kostar 129 SEK på Kicks, Åhléns, H&M och andra svenska återförsäljare, samt 86 SEK på BeautyBay.com och OPI nagellack kostar 150 SEK på Kicks, Åhléns och andra svenska återförsäljare samt 120 SEK på Beautybay.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.