Swatches of W.I.P – Tinkerbell, Cosmic & Carnival

I often walk into Urban Outfitters here in Stockholm to try and find some pieces of clothing that I’ll like, because it all looks so great in the store and as a whole, but I can never find anything! Same thing with TopShop! Except their nail polish, that is… W.I.P (work in progress?) is Urban Outfitters’ own polish brand, and they always have six polishes for each collection and according to the cashier I spoke to they get new collections almost monthly! They are always sold out, so when I walked in and saw that all six were still available I couldn’t do anything but buy them all. First three to be swatched are the glitters.

Jag går ofta in på Urban Outfitters på Biblioteksgatan här i Stockholm i hopp om att hitta något jag tycker är snyggt, för allt ser ju så läckert ut i sin helhet, men jag hittar tamigtusan aldrig något! Samma sak på TopShop! Förutom nagellacken, såklart… W.I.P (work in progress?) är Urban Outfitters egna märke nagellack, och de har alltid sex nyanser per kollektion, och enligt kassörskan jag pratade med tar de in nya kollektioner nästan varje månad! De tar slut tokfort, så nu när jag såg att alla nyanserna fanns kvar så kunde jag inte göra annat än köpa dem allihop. Först ut är glitterlacken.

Tinkerbell

Tinkerbell is a glitter polish with a clear base and mainly pale pink glitter particles. Not until I saw the photos did I see that not only does it contain a few green particles but also gold! I’m not a huge fan of pink, but I do love Tinkerbell and I’ve actually collected Tinkerbell things for quite a few years now so I love it just for the name! The bottle I got had a wonky brush in it, it was all twisted and fluffy, which made the application rather tricky. I have no idea about the drying time, because I prefer to remove glitter polishes before it sticks permanently to my nails when I’m just swatching them. I’m wearing three coats in the photos, but it would probably need more coats or an underwear polish in pale pink.

And please excuse the terrible lighting in these photos. It got really cloudy when I took photos of this polish and I didn’t realize the bad lighting until I loaded them into my laptop to pick out the photos. These are the best of all of them…

Tinkerbell är ett glitterlack med helt klar bas och mestadels ljusrosa glitter. Inte förrän jag såg bilderna såhär nära såg jag att utöver de få gröna glitterpartiklarna är det också lite guldfärgat glitter också! Jag är inte jätteglad i rosa, men jag älskar Tingeling och har samlat lite sporadiskt på Tingelingsaker i ganska många år nu så jag gillar det just därför! Just min flaska hade en lite knasig pensel, den var liksom skruvad och fluffig och gjorde appliceringen riktigt knepig. Torktiden har jag ingen aning om eftersom jag gärna tar bort glitterlack innan de torkar fast som cement när det bara är swatchbilder som ska tas. Jag har tre lager här, men det skulle verkligen behövas antingen fler lager eller ett underklädeslack i ljusrosa.

Usch, ni får verkligen ursäkta det hemska ljuset på de här bilderna. Det blev supermolnigt när jag tog dessa bilder, och jag märkte inte ljusskillnaden förrän jag laddade in alla fotografierna i datorn för att välja ut dem. Dessa är alltså de bästa bilderna jag fick…

. . . . .

Cosmic

Cosmic really is a bottled party! I painted in on top of a black polish just so that the glitter would show up better – it’s multicolored and in two different sizes; small and itty bitty tiny. The glitter in Cosmic is very dense, I’m only wearing one coat in the photos! I’ve always been a bit skeptic towards these multicolored glitter polishes that everyone seems to be so head over heels in love with, mainly because I think it looks a bit childish, but when the particles are as tiny as they are in Cosmic it actually is pretty! And I suppose a second coat of topcoat would help remove the bumpy surface.

Cosmic är verkligen party på flaska! Jag målade det på ett svart underklädeslack bara för att glittret skulle synas bättre – det är multifärgat och i två olika storlekar; små och pyttepyttemini. Glittret är väldigt tätt i Cosmic, på bilderna har jag bara ett lager! Jag har alltid varit lite skeptisk mot dessa multifärgade glitterlack som folk verkar vara så över öronen förälskade i, mest för att det ser så barnsligt ut i min mening, men när det är så små glitterpartiklar som i Cosmic är det faktiskt fint! Men, det kan nog behövas ett till lager överlack för att få bort skrovligheten.

. . . . .

Carnival

Carnival, oh, Carnival! The name in itself is so wonderful and this polish is definitely something I’d wear if I went to see the Rio carnival. It’s glittery and cool and just wonderful! I’m wearing three coats in the photos, but it probably needs an underwear polish (or plenty of time and patience). The glitter particles are squares of magenta and bright teal – just absolutely gorgeous, isn’t it?

Carnival, oh, Carnival! Bara namnet är så underbart och det här lacket är verkligen något jag hade haft på mig om jag gick i Rios karnival. Det är så glittrigt och coolt och underbart! Jag har tre lager på bilderna, men detta behöver nog också ett underklädeslack (eller ordentligt med fritid och tålamod). Glitterpartiklarna är fyrkantiga i magenta och stark turkos – hur snyggt är det inte?

W.I.P nail polish are £6 per bottle or £15 for three in Urban Outfitters.

W.I.P nagellack kostar SEK 90 styck eller tre för SEK 220 på Urban Outfitters.

2 Comments

    • Hey thanks Julia, I enjoy these polishes greatly too :) however I’m not overly excited about the messed up white balance on these so I might reswatch them :) thanks for stopping by and commenting!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.