Slut på semestern och många nya lack från Gina Tricot Beauty

Nu är Roydens semester slut och det riktigt spritter i fingrarna efter att få swatcha nya nagellack och skriva nya blogginlägg. Jag trodde inte att jag kunde sakna det så mycket som jag gör. Jag har under dessa tre veckor ändå lyckats hinna swatcha och ta bilder på dessa nya nagellack från Gina Tricot, hela 13 stycken. Först hade jag tänkt skriva om dem tre och tre (och tre och fyra), men sedan tänkte jag att äh, varför inte kickstarta come-backen ordentligt? Nu kör vi!

04 Azalea Pink

Azalea Pink har funnits med ända sedan Gina Tricot började sälja nagellack och är ett perfekt Barbierosa som är riktigt krämigt och täcker fint med två lager. Jag tycker att det är varken en kall eller varm rosa, utan precis sådär mittemellan. Generellt så ogillar jag rosa, mest för att jag tycker att det skär (höhö) sig med min hudton och ser en aning barnsligt ut. Jag har däremot varit på jakt efter en perfekt rosa, dvs en som inte får min hud att se grön ut och det är verkligen svårt när grönt och rött (dvs olivfärgad hud och rosa nagellack) är motsatsfärger.

Om ni inte vet vad Azalea är på något, förresten, så kan jag informera er om att det är en fantastiskt vacker blomma som uppenbarligen oftast är rosa. Den ser ut som en korsning mellan orkidé och hibiskus, men är en typ av rhododendron. Fråga mig inte hur jag vet sånt…

. . . . .

43 Puff Powder

Puff Powder har också funnits med sedan starten hos Gina Tricot, vad jag kan minnas i alla fall. Anledningen till varför det tog så lång tid innan jag köpte detta var nog att det är skimrigt. Jag var ju på jakt efter bra nude-lack tidigare i vår, men ignorerade detta för jag ogillar skimmer, framför allt i nude-toner. Men, det verkar vara standard numera att bli positivt överraskad av Ginas lack, för titta så fint det är! Jag har tre lager på den här bilden, men ett fungerar alldeles utmärkt till en fransk manikyr om man gillar lite skimmer. Färgen är sådär fint puderrosa (hence the name, antar jag), och får mig att tänka på ett vackert vitt vanity-bord och puderpuffar och rosa rosetter och prinsesskronor. Iih!

. . . . . .

61 Rain Forest

Alltså, ni förstår inte hur länge jag har letat efter det här lacket. Rain Forest är ett aningens kallt grött lack, krämigt, lättapplicerat och välpigmenterat (två lager) och på så sätt ett ytterst unikt lack. Ja, förutom H&M’s Green Street som är en aning varmare i tonen. Jag är nog inte ensam om att leta efter ett neutralt grönt krämlack, och de är inte lätta att hitta heller. När jag såg att Gina hade detta i sin kollektion ville jag självklart ha det, men av någon anledning blev det aldrig av att jag köpte det. Så som jag har ångrat det! Jag frågade i alla Gina-butiker jag stötte på om de hade det här lacket och alla svarade nej. Häromdagen gick jag och min kompis Emma in på Gina Tricot på Götgatan för att kolla in deras nya nagellack och så hade de Rain Forest på rea! WOOOW! Tvp exemplar fanns det kvar, så jag tog genast ett av dem. Kanske skulle jag ha tagit båda?

. . . . .

70 High Risk Red

High Risk Red är ett mustigt klarrött lack som är en aning mörkare och lite kallare än Formula One. Formula One var verkligen ett toppenbra rött lack, då det inte var så pass pigmenterat att det hamnade över hela händerna när man tog bort det – det gäller dessvärre inte för High Risk Red. Det är en one-coater, men är riktigt jobbigt att få bort och jag som byter nagellack så pass ofta ogillar lack som inte beter som de ska. Utöver det är det ett riktigt fint rött lack, lätt att jobba med och det luktar inte så värst starkt.

. . . . .

71 Ice

Ice var riktigt svårfotograferat, precis som alla andra turkos lack jag har försökt ta bilder på, så det blev till att rätta till färgen så bra det gick i PhotoShop. Det är så synd när man måste göra det, för bilderna blir ju inte alls lika bra, men det viktigaste för mig när det gäller nagellacksbloggande är att färgen på bilden stämmer överrens med verkligheten. Hur som helst så är Ice ett “vanligt” turkost lack, behöver två lager för att täcka och är fint lack för soliga sommardagar.

. . . . .

72 Bright Peach

Åh, vad jag älskar persikofärgade lack och Bright Peach är inget undantag! Det är krämigt och lätt att jobba med, men kräver tre lager på sina ställen (vilket är vanligt med ljusa rosa, persika, lila och orangefärgade lack). Just den här nyansen kanske kan uppfattas som “tantig”, men utan skimmer tycker jag verkligen att det är en supersnygg färg till solbrännan! Ett riktigt toppenlack om ni frågar mig!

. . . . .

74 Python Green

Precis som med de (visserligen få) andra neonlack jag har visat er så behöver Python Green en vit bas för att visa sin fulla potential. Jag tycker väl inte att den är speciellt grön, utan mer high lighter-penna, dvs neongul. Jag har ett lager vitt nagellack under ett lager Python Green, men det fungerar nog minst lika bra med ett pastellgult lack under, eller ett ljust hudfärgat lack, men jag föredrar definitivt vitt. Jag är däremot inte jätteförtjust i det faktum att det är skimrigt! Så underlig kombination, tycker jag.

. . . . .

75 Ocean Depths

Ocean Depths har vi ju sett massor av gånger förut i andra lack, men eftersom jag verkligen gillar sådana lack så kunde jag ju inte låta bli. Detta är rätt så nära ORLY – It’s Up To Blue, förutom att skimret i Ocean Depths är aningen mer åt det gröna. Det som däremot är unikt för Ocean Depths i min samling är opaciteten. Det täcker jättebra för att vara ett turkost skimmerlack, två lager räcker utmärkt (vanligtvis behövs minst tre lager). Tummen upp för det, alltså.

. . . . .

76 Brilliant Blue

Brilliant Blue är oroväckande likt OPI – Yodel Me On My Cell, och kostar mindre än en tredjedel av priset för OPI. Även här måste jag säga att opaciteten är överlägsen Yodel Me On My Cell som kräver ca tre lager, fyra på vissa ställen, medan Brilliant Blue bara behöver två. Däremot kladdar det runt som tusan när man ska ta bort det, och som jag nämde ovan så ogillar jag det ganska ordentligt.

. . . . .

82 Deep Sea

Deep Sea är ett riktigt mörkblått lack vars bas drar lite åt det lila hållet medan skimret är koboltblått. Det täcker fint med två lager, ett lager kan räcka om man får till det jämnt och en aning tjockt, men personligen föredrar jag att ta det i tunnare lager för att dra ner på torktiden. Jag jämförde det snabbt med Sapphire från IsaDora, men Deep Sea är inte riktigt lika mörkt, vilket är trevligt då man faktiskt kan se att naglarna är blåa, och inte mörkblånästansvart.

. . . . .

83 Boysenberry

Boysenberry är en mellanmörk rödlila, som jag direkt var tvungen att jämföra med OPI – Pamplona Purple. Pamplona Purple är dock en aning blåare, men har man den ena behöver man ju faktiskt inte den andra. Om man inte är knäpp som jag är, dvs. Hur som helst, Boysenberry är ett superfint rödlila lack som jag tycker passar på alla hudfärger och till alla årstider. Två lager ger perfekt täckning och formulan är sådär perfekt lättarbetad.

. . . . .

84 Forest Night

Forest Night är nästan en ‘racing green’, bara snäppet varmare. Detta är det perfekta julfestlacket, även om det är ett tag kvar tills dess. Åh, vad jag ser fram emot att göra gulliga julnaglar med detta och High Risk Red och lite gulddetaljer! Men usch, Emelie, inte prata om jul när juli månad inte ens är slut! Forest Night är jättetrevligt att jobba med och det kliar i fingrarna efter att få använda det ihop med snygga höststövlar och en klassisk trenchcoat! Två lager täcker jättefint.

. . . . .

88 Flirt With Me

Sista lacket för det här inlägget är Flirt With Me som är det perfekta orangefärgade lacket för min hudton. Det är någonstans mittemellan ljusorange och persika, och jag älskar det så himla mycket. Jag är inte ett jättestort fan av nagellack på tånaglarna men detta är nog supersnyggt på solbrända fötter! Tre lager krävs dock för att täcka helt.

 Nagellacken kostar 39 SEK styck, eller tre stycken för 99 SEK i Gina Tricots butiker eller på GinaTricot.se

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.