11 Questions Tag take 1

Det här var en nyhet för mig, tills Emilie taggade mig. Jag har ingen aning om vem jag skulle kunna tagga vidare, så jag hoppas det går bra med att jag bara svarar och lämnar det at that.

1. Skönhet, hur kommer det sig?

Det började för min del i mellanstadiet när mina lärare var övertygade om att jag var sjuk hela tiden på grund av hur jag såg ut. Jag har alltid mörka ringar runt ögonen som aldrig går bort, hur mycket jag än sover eller äter järntillskott, så det såg ju ut som om jag var dödsjuk varje dag. Jag började med att låna mammas smink utan att hon visste om det, men det syntes så väl då hon alltid är en aning solbränd och jag var inte det. En dag sa en tjej i klassen att, “Emelie, du är orange runt ögonen!”och skrattade gott åt det…

Jag tror inte jag behöver säga mer om min skoltid nu. Det enda jag kan säga är att från 12 års ålder har jag sminkat mig för att se frisk ut, och utan en storasyster som kunde lära mig så fick jag lära mig den hårda vägen. YouTube och Pixiwoo fanns ju liksom inte då.

Foto av Andreas Blixt

Jag har alltid strävat efter att bli vackrare, och inte förrän jag var 22, alltså 10 år efter de skrattade åt mig i skolan, kände jag mig vacker nog utan smink att gå ut helt naturell. Skönhet är en av de största delarna av mitt liv, så varför inte dela med sig lite av det?

2. Nagellack, ögonskuggor eller hudvård. Vad är roligast enligt dig?

Nagellack såklart! Jag skulle försöka förklara för min fästman varför jag älskar nagellack så mycket, och innan dess hade jag inte riktigt tänkt på det. Men mitt svar blev något i stil med; eftersom jag inte kan ha utmanande smink på jobbet, och inte alltid har tid för mer komplicerade sminkningar än eyeliner och mascara så är naglarna ett bra kompliment. Naglarna kan alltid vara i galna färger utan att det ser för vågat ut på jobbet! På naglarna kan jag alltid ha en färg som speglar min personlighet helt och hållet, trots att jag har resten ganska nertonat och gråskaligt.

Men man ska inte glömma hudvården. Jag är en av de olyckliga svenskarna som inte tål kyla. Min hud går verkligen sönder, på riktigt, av kyla och stress. Ett tag var det så hemskt att jag fick receptbelagda krämer för att få bukt på det. För att ni ska få en idé om hur trasig jag verkligen var ska jag dela med mig av bilder jag inte har vågat visa tidigare för att de är så hemska. Detta var alltså hur jag såg ut för tre år sedan:

3. Är du av den uppfattningen att dyrt är bättre och budget är sämre?

Det beror på vilka produkter man pratar om. Jag kan inte använda vilka foundations eller hudkrämer som helst, till exempel, eftersom jag har så himla känslig hud (se ovan). Det tog många år och många olika produkter innan jag hittade några som inte fick min hud att gå sönder. Där är dyrt bättre. Samma sak gäller sminkpenslar.

Däremot finns det ju mängder av bra budgetmärken som gör superbra nagellack, ögonskuggor och läppstift! H&M, Viva La Diva och NYX för att nämna några.

4. Saknar du någonting i din makeupsamling?

Fler penslar! Jag har nästan alla från penslar Real Techniques, några från KICKS Professional och bara en från Make Up Store, men det hade inte skadat med några fler från MAC eller MUS.

5. Vart får du din inspiration ifrån?

Oftast vädret, faktiskt. Är det soligt och fint ute har jag gärna glada färger på naglarna, och är det mulet har jag gärna mörka färger, även på våren och sommaren. Utöver det tar jag mycket inspiration till inköp från andra bloggar! Jag är lite sneaky på det viset.

6. Vilket är det fulaste nagellack du någonsin köpt?

Oj, vilken svår fråga. Jag tycker väl att nästan alla nagellack är fina på sitt sätt, men det fulaste är nog Polar Bear från W7. Det är ett vitt frostigt lack som inte täcker bra och är bara läskigt att hålla på med. Jag ogillar frostiga ljusa nagellack, och detta är nog det ljusaste och frostigaste av dem alla. Urk.

7. Vilket är det finaste?

Nej, den här frågan kan jag bara inte svara på. Det finaste?! Bara ett? Herre Gud, Emilie, vad tror du att jag är för odödlig varelse? Det finns ju så himla många! Men om jag verkligen måste, så svarar jag det lacket jag ska ha på mig på mitt bröllop: IsaDora – 189 Black Rose.

8. Har du någon produkt som du alltid använder, varje gång du sminkar dig? Vilken är den och i sådana fall, varför?

Concealer, av något slag. Det är inte alltid samma, jag använder en av tre olika beroende på hur mycket täckning jag behöver just den dagen. Om jag inte behöver mycket täckning alls kan jag faktiskt använda en lite tjockare foundation som concealer, men någonting just ögonen för att dölja min sjukliga uppsyn måste jag ha varje gång jag sminkar mig.

9. Är du en sminkhorder?

Helt ärligt är jag helt ny till det uttrycket, och fick läsa mig till vad det kunde vara i kommentarerna och googla lite. Men ja, det är jag verkligen. Inte vad gäller smink i sig, men nagellack. Jag beställer gärna hem hela kolletioner av nagellack, billiga helst då jag numera bara har föräldrapenning att spela med, och ibland händer det att jag inte använder dem mer än till att swatcha dem för bloggens skull. Helt knäppt.

Isadora

KICKS Make Up och Max Factor Max Effect

OPI, China Glaze och ORLY

Blandade lite dyrare lack

Mavala

Resten

10. Har du ångrat något av dina skönhetsinköp väldigt mycket, men ändå inte lämnat tillbaka det du var onöjd med?

Det har jag nog, typ en foundation som var för rosa (vilket de är nästan varenda gång). Man tänker väl att eftersom man har använt produkten får man inte lämna tillbaka den, vilket nog är fallet för de flesta typer av produkter. Men ja, det har jag nog gjort.

11. Och, slutligen, den mest ultimata frågan av dem alla. Vad hade du tagit med dig för skönhetsprodukt till en öde ö? Bortsett från solskyddskräm alltså! ;)

Ännu en såndär supersvår fråga. Man kan ju inte välja ett nagellack, för då får man ju inte plats med borttagningsmedlet och jag tål inte chippade naglar! Jag blir väldigt brun och behöver sällan solskyddskräm för att undvika att bränna mig, och jag tycker att jag ser så bra ut när jag är så brun att smink går också bort. Det enda jag kan komma att tänka på är väl ett shampoo med UV-skydd eller en rakhyvel, och eftersom jag ändå alltid har en sjal eller hatt över håret för att det inte ska fatta eld så behöver jag inte UV-skydd lika mycket som rakhyveln då jag rakar bort nästan allt hår på kroppen. Okej, okej, jag har bestämt mig. Mitt svar är rakhyvel. (Hoppas det räknas!)

One Comment

  1. Åh vad kul att du svarade :D Det är så roligt att se vad andra har för åsikter ;) Och jag vet att nagellacksfrågan om det finaste var elakt, jag hade inte kunnat svara själv ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.