Swatches of Mavala – Delicious Collection

När jag såg att Mavala skulle släppa den här kollektionen i vår blev jag lite tossig – den är bara så himla söt! Jag väntade och väntade på att de skulle komma ut i butik, men orkade inte vänta så jag beställde dem från BeautyBay istället. Där kostar de dessutom 13 SEK mindre än vad de gör i butik här i Sverige.

I beskrivningen av den här kollektionen står det att alla lack är cremelack, det står också på flaskorna, men samtliga har en hint av silverskimmer som syns mest i flaskorna och mer eller mindre på naglarna beroende på färgen. Synd, för jag hade sett fram emot en riktig cremekollektion från Mavala som vanligtvis är duktiga på att slänga i lite skimmer trots att de inte bör.

When I saw that Mavala were to release this collection I got absolutely stoked – it’s just so darn cute! I was waiting forever for them to be released in stores here in Sweden, but eventually I couldn’t wait any longer and ordered them on BeautyBay instead. There they were a good 29% cheaper than they are in Swedish stores, too.

The description of this collection, and the bottles themselves, says that they are all creme finish, but all of them are slightly shimmery – a silver shimmer that mostly shows up in the bottles and more or less on the nails depending on the color. A real pity, I think, because I was really looking forward to a real creme collection from Mavala, who are usually very prone to throw in a bunch of shimmer where it shouldn’t be.

179 LEMON CREAM

Lemon Cream är det skiraste av de sex lack som ingår i Mavalas Delicious Collection. Det krävde tre lager för att täcka helt, och även med tre lager kan man se lite mörkare skiftningar efter penseldragen. Ett fjärde lager hade bara varit för mycket då lacket är ganska tjockt i formulan. På detaljbilden kan man se svaga spår av skimret som jag inte riktigt gillar att se i gula lack.

Lemon Cream is the sheerest of all the six polishes in Mavalas Delicious Collection. It took three coats for full coverage, and even with three coats I can still see darker streaks from the brush. A fourth coat would have just screwed it up, since the formula is so very thick. On the close-up you can see a bit of the shimmer I so hate to see in yellow polishes.

. . . . .

180 CANDY FLOSS

Candy Floss är ett ljusrosa lack som även det har skimmer i sig. Till skillnad från Lemon Cream så funkar det faktiskt i ett rosa lack så det är för mig helt okej. Två lager ger fin täckning, men kunde kanske behöva tre på vissa ställen.

Candy Floss is a light pink polish with a hint of silver shimmer. Unlike Lemon Cream, the shimmer actually works here because it’s a pink polish. Two coats is fine for coverage, but maybe a third could have been even better.

. . . . .

181 BLUE MINT

Åh, sådan besvikelse Blue Mint visade sig vara – bara på grund av det hemska skimret. Jag vill inte bli påmind om kalla vintermornar nu på våren, och ett frostigt isblått nagellack gör precis det! Lacket i sig var väl trevligt att jobba med, täcker bra med två-tre lager, men färgen i kombination med skimret är inte alls min kopp te!

What a disappointment Blue Mint turned out to be – and just because of the horrible shimmer. I don’t want to be reminded of cold winter mornings now that spring is here, and a frosty ice blue polish does nothing but just that. The polish itself is nice to work with, gives nice coverage in two-three coats, but the color combined with the shimmer is just not my cup of tea!

. . . . .

182 FRESH MELON

Fresh Melon var en av anledningarna till varför jag ville ha den här kollektionen så gärna. Jag hade insett att jag inte hade ett persikofärgat lack i min samling utan skimmer, och hoppades så klart att detta skulle vara det lacket – men även här blev jag tämligen besviken. Tur att jag köpte Chilly Bellini från Kicks! Det här lacket var också trevligt att jobba med, men det behöver tre lager för att täcka helt (ni ser på bilderna att ett tredje lager hade varit behövligt för att få bort de mörka skiftningarna).

One of the biggest reasons I wanted this collection so bad was Fresh Melon. I realised a while ago that I didn’t have a peach colored creme polish in my collection, and was hoping that this would be just that – but yet again I stand disappointed. I’m very glad I bought Chilly Bellini from Kicks! This polish was also very easy to work with, but ended up needing three coats instead of just two like I’m wearing on these photos (you can see the dark streaks from the brush quite clearly).

. . . . .

183 PISTACHIO

Här måste jag ju säga att skimret fungerar superbra! Pistachio är inte bara min favorit bland nötter och glass, utan också i den här kollektionen. Åh, det är så fint så jag bara dör! Det får min hud att inte se så himla olivfärgad ut, så som rosa lack ofta gör. Denna blir nog en favorit även i sommar när jag börjar få lite solbränna också. Dessutom råkar den vara ungefär samma grön som vi har som temafärg på vårt bröllop den 19e maj!

Boom baby! I have to say that the shimmer works splendidly in this one! Pistachio isn’t just my favorite nut and flavor ice cream, it’s also my favorite in this collection. It’s sooo pretty! I love that my skin doesn’t look so terribly olive with this on, like pink polishes always does. I think this might be a favorite during the summer too, when I’m (hopefully) a bit tanned. This also happens to be about the same green shade as the accent color for our wedding on the 19th of May!

. . . . .

184 FROZEN BERRY

Frozen Berry lever verkligen upp till sitt namn – det är en lila som påminner mig om färgen mjölken får när man äter blåbärsgröt med mjölk. Skimret fungerar även här, och gör det här lacket till ett unikt lack i min samling, och sånt är ju alltid roligt! Täcker bra med två lager.

Frozen Berry really lives up to its name – this purple really reminds me of the color the milk turns when eating blueberries with milk. The shimmer works well in this shade as well, and makes it rather unique in my collection, which is always nice! It covers nicely with two coats.

Mavalas nagellack kostar 45 SEK på Kicks, Åhléns, eleven.se, nelly.com och andra svenska återförsäljare. På BeautyBay.com kostar de 32 SEK styck, och just nu har BeautyBay fri frakt till hela världen!

Mavala’s nail polishes are £3.60 or $5.80 on BeautyBay.com

4 Comments

  1. Har ni också grönt som temafärg?! Vi har också grönt, typ pistasch/lindblomsgrönt, fast lite mer mintgrönt också kanske. och jag är himla sugen på det gröna lacket nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.