Swatches of Gina Tricot Beauty – 07 Zinfandel, 15 Petrol & 44 Have a Bite

Det verkar som om det har blivit jättepoppis bland klädbutiker att starta egna kollektioner av kosmetika, H&M har i och för sig haft det så länge jag kan minnas, men Topshop, American Apparel och Gina Tricot är några andra exempel. Att Gina Tricot hade börjat med nagellack såg jag för ett tag sedan men tänkte inte mer på det förrän jag var in härom veckan. Det stod en låda bredvid kassorna med kanske 6-7 olika färger av lack, 39 SEK styck eller tre för 99 SEK. Jag köpte såklart tre stycken, för jag är en sån där lättlurad kund, och måste säga att jag är jäkla nöjd. Förutom utbudet (som enligt ryktesvägar ska utökas till full sminkkollektion) är dessa lack fantastiska!

07 ZINFANDEL

Gina Tricot är snälla nog att skriva på baksidan att man bör använda underlack – och det bör man verkligen! Jag skippade det för det här lacket för jag “skulle ju bara swatcha”, men det slutade med rosa naglar… (Underlacket åkte på direkt med de andra lacken.) Detta är ett lager, dessutom! Det täcker, som ni ser, hur fint som helst, det är krämigt och trevligt att måla med men en aning svårt att fixa till om man skulle råka måla lite utanför (som jag gjorde på ringfingret).

Jag älskar verkligen sånna här färger, riktigt vinrött! Tillräckligt mörkt för att vara riktigt mörkt men inte så pass att det ser svart ut. Helt perfekt alltså! Och om ni skulle tro att Gina Tricot har snott namnet Zinfandel från Isadora, så kan jag meddela att Zinfandel är namnet på en vindruva som odlas i Kalifornien och som man kan göra alla typer av vin på. Ett riktigt bra rödvin, som inte kostar mer än 89 SEK på Systembolaget, som är gjort på just Zinfandel-druvor heter Gnarly Head. Testa gärna om ni gillar vin!

Nu tillbaka till Gina Tricots nagellack!

. . . . .

15 PETROL

Note: Uppdaterad bild

En annan färg som verkligen är en av mina favoriter. H&M hade ett lack förra året som var ungefär samma färg med samma namn som jag verkligen missbrukade, men detta är faktiskt snäppet finare! Det glider på superfint och täcker bra med nästan bara ett lager, men det blir så mycket snyggare med två. Ett riktigt superlack!

. . . . .

44 HAVE A BITE

Note: Uppdaterad bild

När jag tog dessa bilder ser det visst ut som om solen hade börjat gå ner… Nåväl. Detta urfina limegröna lack kommer bli så fin så fort jag har fått lite sol och blivit lite brun – det gör min vinterbleka hud att se lite rosa ut. Det var lite skirare än de andra lacken, men täckte ändå tillräckligt med två lager, även om tre hade varit snyggare.

Jag verkar samla på gröna cremelack, för jag har fått för mig att de är så svåra att hitta. Det kanske de inte är? Hur som helst så gillar jag gröna lack också, så jag kan nog inte ha för många!

Dessa tre lack är verkligen underbara. Mina favoritfärger, och bra och lätta att jobba med. Priset är också bra, och så fort de börjar få in lite mer kommer jag nog tillbaka och köper på mig lite fler godbitar.

Lacken kostar 39 SEK styck eller tre för 99 SEK i Gina Tricot’s butiker eller på GinaTricot.se

2 Comments

    • Det borde de ju ha. Annars kan du säkert beställa dem från hemsidan, det gjorde jag igår. Då är man ju säker på att man får de lacken man vill ha, och att de inte är slut i just den butiken man befinner sig i :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.