Swatches of Kleancolor – 191 Blue-eyed Girl, 192 Born to the Purple, 236 Chunky Holo Black, 230 Chunky Holo Fuschia & 112 Golden Nightmare

Jag känner en form av hatkärlek till Kleancolor – flaskorna och penslarna är underbara, samt deras utbud av färger, men alltså… Ska det verkligen vara så kladdigt?

I have some sort of a love-hate relationship with Kleancolor – I love the bottles, the brushes and the range of colors they have, but really… Does it have to be this sticky?

BLUE-EYED GIRL

Jättefint i flaskan, jättefint på naglarna, men ett rent helvete att jobba med! Formulan är så kladdig och klistrig att den tar evigheter att torka, och bör absolut inte bäras ensam. Kan vara snyggt ovanpå ett mörkblått lack, om man nu får med tillräckligt med glitter utan att det blir supertjocka lager klibb, dvs…

Looks great in the bottle and on the nails, but it’s a real pain in the butt to work with! The texture is so sticky and gluey that it takes forever for it to dry, and should definitely not be worn on its own. It could be nice on top of a dark blue polish, if you can get enough glitter on there without ending up with super thick layers of sticky goo, that is…

. . . . .

BORN TO THE PURPLE

Den lila varianten av Blue-Eyed Girl, och precis lika jobbig. Möjligtvis en aning jobbigare, faktiskt, med tanke på att allt glitter hade hamnat i botten av flaskan och jag lyckades inte skaka runt det. Och allvarligt, vem var det som kom på namnet? Inte var det en människa med engelska som modersmål, i alla fall… THE purple? WTF? Borde det inte vara Born To BE Purple?

The purple version of Blue-Eyed Girl, and just as annoying. Actually, it might be slightly more annoying, seeing that all the glitter is in the bottom of the bottle and I didn’t manage to shake it properly. And seriously, who came up with the name? Not a native English speaking person, that’s for sure… THE purple? WTF? Shouldn’t it be Born To BE Purple?

. . . . .

CHUNKY HOLO BLACK

Detta är inte riktigt lika kladdigt som de föregående två, men nästan. Formulan är lite tunnare, som ni kan se på naglarna, och glitterpartiklarna är finare och lägger sig snyggt på nageln. Detta ser helt otroligt snyggt ut på svarta naglar, men skulle säkert funka bra på ett mörkrött eller mörkgrönt också.

This one isn’t as sticky as the previous two, but close. The texture is slightly thinner, as you can see on the nails above, and the glitter particles seem finer and sits nicely on the nail. It’s absolutely stunning on top of a black polish, but would probably look good on top of a dark red or dark green polish too.

. . . . .

CHUNKY HOLO FUSCHIA

Men alltså, kom igen! Ser ni hur snyggt det här lacket är i flaskan, och ser ni hur misslyckat det ser ut på naglarna? Suck, säger jag bara…

Oh, come on! Can you see how gorgeous this polish is in the bottle, and what a complete failure it is on the nails? Meh…

. . . . .

GOLDEN NIGHTMARE

Okej, äntligen ett lack som faktiskt är helt okej! Täcker fint, har bara ett lager på dessa bilder, och är inte alls kladdigt. Om resten av Kleancolors lack är som detta så kommer jag nog beställa fler snart. De är så billiga ju! Nåväl, det enda jag inte gillar med detta (förutom det urtöntiga namnet) är att allt guldglitter sitter på flaskans insida och det går verkligen inte att skaka loss. Riktigt synd, för jag har letat efter ett svart lack med guldskimmer och trodde ju såklart att detta skulle vara något i den stilen, men nej. Det är ett riktigt mörkt, mörkbrunt lack med guldskimmer OCH glitter! Tusan också…

Alright, finally a polish that’s actually okay! It’s got nice coverage, I’m only wearing one coat in these photos, and it’s not at all sticky. If the rest of Kleancolor’s polishes is like this one, then I might just order some more of them soon. They’re so cheap! Oh well, the only thing I don’t like about this polish (part from the terribly cheesy name) is that all the golden glitter is stuck on the inside of the bottle and it doesn’t matter how hard you shake it, it just won’t come loose. Real pity, because I really want a black polish with gold shimmer, and naturally I thought that this would be something like that, but no. This is a really dark, dark brown polish with gold shimmer AND glitter! Damn…

Dessa lack kostar 1,75 dollar styck på beautyjoint.com som levererar någorlunda snabbt ända hit till Sverige. Fraktkostnaden är inte speciellt hög om man väljer budgetvalet, så där kan man fynda massor! Det svåra är att bestämma sig för vilka lack man vill ha och sedan inte beställa fler!

These polishes are 1,75 dollars each at beautyjoint.com, and shipping costs aren’t too bad if you choose the budget shipping, so you can do loads of bargains! The tricky thing is to stop adding things to you shopping cart!

Tack för att ni kikade förbi! Thanks for stopping by!

3 Comments

    • Inte vad jag har läst, men jag de kan ha ändrat från någon form av flat-rate till viktbaserat (vilket är vanligt att webshopar har nu), och då blir ju 20 lack ganska tungt. Testa att checka ut med ca 10-12 lack istället och se om det blir någon påtaglig skillnad?

  1. Åh jag vet, jag blir inte riktigt klok på dem. Jag har några sjukt fina från deras metallicline, men jag drar mig från att använda dem pga tjockleken och torktiden – mitt seche biter verkligen inte på dem :S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.