Swatch of Max Factor Max Effect Mini – 16 Emerald

Max Factor - 016 Emerald from honeymunchkin.com

Max Factor - 016 Emerald detail from honeymunchkin.com

Emerald is a dark teal polish with a greenish shimmer. It’s not as sheer as its sisters, this is only two coats (although a third would probably be a good idea). It reminds me very much of KICKS Jewel of Denial, part from that the base which is lighter in Emerald and a bit more teal. Cleanup is okay as long as you don’t get any polish under the cuticle as the base is quite pigmented and can stain the cuticle a little, but with a steady hand you should be okay.

Emerald är ett mörkturkost lack med grön skimmer. Det är inte lika skirt som sina systrar, detta är bara två lager (men ett tredje kanske inte är en så dum idé). Det påminner mig mycket om KICKS Jewel of Denial, förutom att basen i Emerald är ljusare och grönare. Uppstädningen är väl okej, så länge man inte får lack under nagelbanden då basen är rätt så välpugmenterad så kan det färga av sig, men med en stadig hand klarar man sig nog galant.

Max Factor Max Effect Mini nail polishes are £3.99 at Boots.com and Superdrug.com

Max Factor Max Effect Mini nagellack kostar 59 SEK på Kicks.se

Leave a Comment