Swatches of China Glaze Tranzitions collection

China Glaze Tranzitions

Today I have the Tranzitions collection from China Glaze to show you. I was a bit skeptic towards these polishes when they were first launched, because I don’t like wearing polishes without topcoat to seal and protect them, but it was a lot of fun applying these. The colors are a bit strange, if you ask me, and some of them didn’t change so much. I would probably have enjoyed them a bit more if they were more office friendly without the topcoat and then turn into a bolder, more party-type color so that I could wear them without topcoat to work and then add the topcoat if I’m going out afterwards. Other than that, these are really good polishes.

They are all extremely pigmented, but you still need two coats because the topcoat drags some of the polish off and can leave it blotchy if there isn’t enough polish underneath. When you add the topcoat, make sure that you don’t get too much on the cuticles, because the pigments in these polishes start to bleed as they react with the topcoat and you will then end with stained cuticles even if the polish was neat before you added the topcoat.

Idag har jag Tranzitions-kollektionen från China Glaze att visa er. Jag var lite skeptisk till dessa när de lanserades, för jag ogillar att bära nagellack utan överlack som skyddar manikyren, men det var riktigt roligt att applicera dessa. Färgerna är dock lite underliga, om ni frågar mig, och några av dem ändrades inte jättemycket. Jag skulle nog tyckt om dem mer om de var mer kontorsvänliga utan överlacket och sedan blev en knalligare partynyans med överlack så att jag hade kunnat bära det utan på jobbet och sedan slänga på ett lager överlack innan jag gick ut efter jobbet. Utöver det är det riktigt bra lack.

De är extremt pigmenterade, men man behöver ändå applicera minst två lager då överlacket drar med sig lite av lacket och det kan bli flammigt om det inte finns tillräckligt med lack under. När du lägger på överlacket, se till att du inte får så mycket på nagelbanden, för pigmenten i de här lacken börjar blöda när de reagerar med överlacket och då blir nagelbanden missförgade även om lacket under överlacket är fint städat.

Altered Reality

China Glaze - Altered Reality from honeymunchkin.com

Altered Reality is a teal metallic polish that turns a brighter teal color with topcoat on. It didn’t change so much for me, so I’m wondering if I let the polish dry a bit too much before adding the topcoat because I’ve seen a bigger difference on other people’s swatch photos. Two coats and half a coat of topcoat.

Altered Reality är ett turkost metalliskt lack som får en starkare turkos färg med överlack på. Det ändrades inte så mycket för mig, så jag undrar om jag lät lacket torka lite för länge innan jag applicerade överlacket för jag har sett större skillnad på andra swatchbilder. Två lager och ett halvt lager överlack.

. . . . .

Shape Shifter

China Glaze - Shape Shifter from honeymunchkin.com

Shape Shifter is a blue grey metallic polish that turns dark blurple with topcoat and is the coolest one of these six if you ask me. I definitely love the shade it takes on with the topcoat, and it’s completely unique in my stash. This is two coats with half a coat of topcoat.

Shape Shifter är ett gråblått metalliskt lack som blir mörkt blålila med överlack på och är det coolaste lacket av dessa om du frågar mig. Jag fullkomligt älskar nyansen som blir med överlack, och det är helt unikt i min samling. Detta är två lager och ett halvt lager överlack.

. . . . .

Metallic Metamorphosis

China Glaze - Metallic Metamorphosis from honeymunchkin.com

Metallic Metamorphosis is a gunmetal colored metallic polish that turns darker with topcoat. I was hoping for a bigger difference, but it might be, just like I suspect with Altered Reality, that I waited for too long before adding the topcoat. But, there is at least a color change! Two coats with half a coat of topcoat.

Metallic Metamorphosis är ett mörkt stålgrått metalliskt lack som blir ännu mörkare med överlack på. Jag hoppades på en större skillnad, men det kan vara så, precis som jag tror om Altered Reality, att jag lät lacket torka för länge innan jag lade på överlacket. Men, det är i alla fall en färgskillnad! Två lager och ett halvt lager överlack.

. . . . .

Duplicityy

China Glaze - Duplicityy from honeymunchkin.com

Duplicityy is a soft, dusty sea green polish with a slight shimmer that turns a more vivid green with topcoat. I could see myself wearing something like this to work and then add the topcoat if I’m going out, because the green is such a soft shade. Unlike the metallic polishes, however, this polish, and its sisters below, are tricky to get even when adding the topcoat. It seems that the more topcoat you add the stronger the color gets, and as such it’s a little darker on the sides where more topcoat has pooled. If you drag the brush too much in attempt to even it out it turns a bit blotchy, so you need to be quick and steady when adding the topcoat. This is two coats and half a coat of topcoat.

Duplicityy är ett mjukt, dammigt sjögrönt lack med svagt skimmer som får en mörkare, klarare grön färg med överlack. Jag skulle kunna tänka mig att bära något sådant här på jobbet och sedan lägga på överlack innan utgång, för det är en så mjuk grön. Till skillnad från de metalliska lacken, däremot, är det här lacket, och dess systrar nedan, lite svåra att få jämnt. Det verkar som att ju mer överlack desto starkare blir färgen, och då blir det alltså lite mörkare runt kanterna på själva överlacket där det samlas lite mer. Om man drar penseln för många gånger för att försöka jämna ut det så kan det bli lite fläckigt, så man måste ha snabba och stadiga händer när man applicerar överlacket. Detta är två lager och ett halvt lager överlack.

. . . . .

Split Perso-nail-ity

China Glaze - Split Perso-nail-ity from honeymunchkin.com

Split Perso-nail-ity is a dusty pink polish with a slight shimmer that turns a darker pink with topcoat. If I was more comfortable wearing pinks I could definitely wear this to work too, and spice it up just before going out. If you like pinks, then I think you’d enjoy this one! Two coats and half a coat of topcoat.

Split Perso-nail-ity är ett dammigt rosa lack med svagt skimmer som blir mörkare med överlack. Om jag trivdes bättre i rosa skulle jag definitivt kunna bära detta på jobbet också, och krydda till det lite precis innan utgång, om du gillar rosa lack så tror jag att du kommer gilla detta! Två lager och ett halvt lager överlack.

. . . . .

Modify Me

China Glaze - Modify Me from honeymunchkin.com

Modify Me is a soft periwinkle blue polish with a slight shimmer that turns a darker blue with topcoat. This might be my favorite in this collection, and I would definitely wear this to work on a Friday and add the topcoat at the end of the day. It is however the most difficult one to get an even color change with the topcoat out of the entire bunch. This is two coats and half a coat of topcoat.

Modify Me är ett mjukt förgätmigej-blått lack med svagt skimmer som blir mörkare med överlack. Detta kan vara min favorit i den här kollektionen, och jag skulle definitivt kunna bära detta på jobbet på en fredag och sedan lägga på ett lager överlack på kvällen. Det är däremot det svåraste av alla att få jämnt. Detta är två lager och ett halvt lager överlack.

These polishes have been sent to me for review, which has had no influence on my opinions.

Dessa lack har skickats till mig för utvärdering, vilket inte har påverkat mina åsikter.

De kostar 89 SEK på Parfymexperten.se.

7 Comments

  1. can you test that top coat on regular nail polish? will it go darker too? I wonder what is special here. If it is the top coat or the polishes.

    • It’s the polishes, not the topcoat. These polishes have pigments in them that bleed as they react with a topcoat. It’s just a regular fast drying topcoat :)

  2. Oooh tjusigt! Jag tycker att allihop var jättesnygga, särskilt det gråmetallic-aktiga! Kan man använda vilket överlack som helst eller ska det vara ett i samma serie?

  3. Jag vet inte, men jag blir inte exalterad av dessa. Jag brukar vilja testa nya (för mig)/annorlunda trender men detta blir jag bara…jaha? Jag tror jag stör mig för mycket av att inte kunna ha överlack på hela + att det är enkelt att göra samma “nailart” eller samma manikyr med bara två/ett lack annars. Däremot var det kul att se swatcher på dem, hade innan bara sett altered reality och den gången var den också lika dålig.. Men jag ser ju att de andra av dem faktiskt funkar oväntat bra! :) Kul det iaf. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.