Swatch of Nordic Cap – 22

Nordic Cap - 22

22 is a bright cobalt blue crelly polish which reminds me very much of Nfu.Oh – 525, both the color and the formula. This is two coats, but I would probably have gone with three because I can see a hint of the nail line in this photo. I’m planning on doing a comparison of this polish and 525, because the price difference is just so vast. Cleanup was pretty easy, but it’s rather pigmented so it can bleed a little under the cuticle if you use too much acetone on the cleanup brush. It’s not sheer enough to do a jelly sandwich, but it sure has a nice shine to it!

22 är ett knalligt koboltblått krellylack som påminner väldigt mycket om Nfu.Oh – 525, både till färgen och formulan. Det här är två lager, men jag hade nog applicerat ett tredje då jag kan se lite av nagelkanten på den här bilden. Jag tänker göra en jämförelse mellan det här lacket och 525 för prisskillnaden är så himla stor. Att städa upp var ganska lätt, men det är rätt så pigmenterat så det kan blöda in lite under nagelbanden om man har för mycket aceton på penseln. Det är inte skirt nog att göra jellymackor med, men det är väldigt glansigt och fint!

Nordic Cap by Sweden nail polish are the equivalent of about €1.00 or £1.00 and found in supermarkets in Sweden.

Nordic Cap by Sweden nagellack kostar ca 10 SEK på stormarknader som City Gross, ICA Maxi, Willy’s och Coop Forum.

4 Comments

  1. Och lite ftalater ;) för att vara så billigt lack kan det ju vara okej! =) Bara man vet om det, spec när man använder nagellack mycket. Tack för att du skrev ut ingredienslistan!

    • Ja, det är ju inte ett lack jag gärna sitter med under näsan speciellt länge direkt ;) man känner ju oftast på lukten om det innehåller the big 3 eller ej. Och det var så lite så :)

  2. Se till att kolla ingredienserna… Jag har för mig att detta märke använder flera ämnen som många nagellack numera äntligen är fria från. Tex kamfer, formaldehyd och toluen. Trots att det är så billigt får man tänka på att kroppen absorberar upp ämnena både via nageln och även luften när man applicerar det. Dessutom ska ju dessa mindre bra ämnen tillverkas och sedan användas vid tillverkningen… Bra att tänka på =) när det finns så många bra alternativ. Man ska iaf veta om det.
    Bra blogg! =)

    • Ingredienserna i Nordic Cap är: Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Phthalic Anhydride/Trimellitic Anhydride/Glycol Copolymer, Acetyl Tributyl Citrate, Isopropyl Alcohol, Stearalkonium Hectorite, Camphor, Citric Acid och färgämnena. Alltså lite kamfer, men inget av det andra. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.