Swatch of KIKO – 705 Emerald Turquoise

KIKO - 705 Emerald Turquoise from honeymunchkin.com

Emerald Turquoise is a bright blue magnetic nail polish. It’s rather sheer, and needs at least three coats to reach full opacity but the magnetic effect is very strong. I still prefer these magnetics without the pattern, but this one with the wave pattern really looks like water so I can’t really decide what I like better. Maybe I’ll just wear this one like in the photo, with the pattern as an accent.

Emerald Turquoise är ett knallblått magnetlack. Det är ganska skirt och kräver minst tre lager för att bli heltäckande, men magneteffekten är stark. Jag föredrar fortfarande dessa magnetiska lack utan mönstret, men det här lacket med vågmönster ser verkligen ut som vatten så jag kan inte bestämma mig vilket jag gillar bäst. Kanske bär jag detta så som på bilden, med mönstret som accent.

KIKO Magnetic nail polishes are £4.90 on KIKOcosmetics.com

6 Comments

  1. Snyggt. Gillade det nog lite bättre utan effekten faktiskt fast kul som accentnagel. Men om det är så skirt, får man måla två lager vanligt, låta torka och sen lägga på tredje lagret och lägga magneten på det då? De magnetlack jag testat har varit opaka på ett lager så har aldrig haft det problemet.

    • Precis, det sista lagret är det man håller magneten mot. Jag tror att även om lacket har torkat någorlunda under det sista så luckras det upp lite av det sista lagret och alla lagers järndamm följer med i mönstret, men man får vara lite snabb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.