Swatches of KICKS Make Up – New Year Sky, Crushed Amethyst & Party Peacock

KICKS Make Up - New Year Sky, Crushed Amethyst & Party Peacock Cover

I ordered some polishes off Swedish beauty chain KICKS’ website before Christmas, and they had a special on their mini nail polishes – take 3 pay for 2. I had already decided that I was going to get New Year Sky and Party Peacock from their winter collection, and so got Crushed Amethyst “for free”. Not too shabby, if you ask me. These three are wonderful winter shades and they go so well together!

Jag beställde några lack från KICKS innan jul och då hade de ett erbjudande på deras minilack – tag 3 betala för 2. Jag hade redan bestämt mig för att köpa New Year Sky och Party Peacock från deras vinterkollektion, så jag fick ju Crushed Amethyst “gratis”. Inte helt fel om ni frågar mig. Dessa tre lack är verkligen jättefina vinterlack och de passar så bra ihop!

New Year Sky

KICKS Make Up - New Year Sky

New Year Sky has a blue jelly base packed with glass flecks, shimmer and small silver octagon glitters. I really tried to get a decent macro shot of this one but I just couldn’t get the focus right, so sorry about that. This is three coats, but two thick ones will probably work just as well. It really looks like a night sky, I’m even thinking of layering it over a dark navy or purple just to see what it does. Drying time was just as long as you would expect from three coats of jelly, but so worth it!

New Year Sky har en blå jellybas fylld med glassflecks, skimmer och smått oktagonformat glitter. Jag försökte verkligen ta en bra macrobild av det här lacket men jag lyckades inte få till fokuset ordentligt, så förlåt för det. Detta är tre lager, men två tjocka lager skulle säkert fungera lika bra. Det ser ju verkligen ut som en natthimmel, jag funderar även på att ha ett lager av detta på ett mörkblått eller mörklila bara för att se hur det blir. Torktiden var så lång som man kan förvänta sig av tre lager jelly, men det är det värt!

. . . . .

Crushed Amethyst

KICKS Make Up - Crushed Amethyst

Crushed Amethyst has a burgundy colored jelly base crammed with minute glass flecks and scarce golden shimmer. In some angles it looks like a scattered holo. I tried taking a macro shot of this one as well, but it didn’t work out either – somehow the sparkles make the auto focus go bananas. It is, however, an extremely beautiful nail polish. I’m wearing three thin coats in this photo but two thick ones might be enough.

Crushed Amethyst har en vinröd jellybas fylld med små glassflecks och lite guldskimmer. I vissa vinklar ser det ut som ett scattered holo-lack. Jag försökte ta en macrobild av detta också, men det fungerade inte så bra det heller – av någon anledning får allt glittrande autofokusen att bli knäpp. Det är, hur som helst, ett otroligt vackert lack. Jag har tre tunna lager på den här bilden men två tjocka skulle nog räcka.

. . . . .

Party Peacock

KICKS Make Up - Party Peacock

KICKS Make Up - Party Peacock detail

Party Peacock has a greyish jelly base with duochromatic shimmer particles that go from teal to purple in the right lighting. You can see in the macro shot that I managed to get most of the duochromatic effect on photo, but it is tricky in a light box. This is three coats, but a fourth might have been needed, unless it’s layered over black. Of all oil slicks I’ve collected and tried, this one has the strongest duochromatic effect, but it’s still not THE oil slick.

Party Peacock har en gråaktig jellybas med duokromatiskt skimmer som går i turkost till lila i rätt ljussättning. Man kan se på macrobilden att jag lyckades få med det mesta av den duokromatiska effekten på bild, men det är klurigt i en ljuslåda. Det här är tre lager, men ett fjärde hade kanske behövts om man inte målar det ovanpå ett svart lack. Av alla oljefläckar jag äger och har testat så har detta starkast duokrom-effekt, men det är fortfarande inte den perfekta oljefläcken.

KICKS Make Up nail polish are SEK 39 in KICKS stores and on kicks.se

KICKS Make Up nagellack kostar SEK 39 i KICKS butiker och på kicks.se

11 Comments

    • Hehe esh då ;) Det är ju inte så att jag försöker stjälpa över mitt eget ha-begär på andra eller nåt, liksom! De är dock hur fina som helst så jag skulle inte klandra dig för fem öre om du slog till på alla tre :)

    • Men vad underligt! Jag har sett dem på mitt Kicks, men det var ganska urplockat – kanske har de bara varit slutsålda? Men det är ju lätt att beställa dem om inte annat, och jag rekommenderar det verkligen för de är så himla fina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.