Using my photos without asking

So I was looking through my search hits and found a link to this website where they had listed a couple of Halloween nail art designs that they seem to like. They have taken two of my photos, CROPPED them, ROTATED them and REMOVED THE WATERMARKS, all without my permission. At least they had the decency to link back to my website, but I am still furious about the editing of the photos!

Ghost nails

Claw nails

Update: The Senior Associate Editor of Total Beauty, Cinya, contacted me minutes after I sent their Online Support a message about them using and editing my photos, so all that is now cleared up.

I also found this one of the ghost nails, at least they hadn’t attempted to remove the watermarks, but they have cropped the photo. I am so angry!

Ghost nails

Update: Refinery replied to my complaint and took the photo down.

I have a bloody ‘Contact Me’ button up in the menu! Is it really so hard to just drop me a line and ask nicely?!

6 Comments

 1. Jag förstår dig helt och hållet! Jag tror inte de förstår hur mycket tid man lägger ner på sina bilder. Även om de länkar till ens hemsida/blogg så känns de kränkande på något vis att de tagit ens bild. Sen är de ju hur fult som helst att de tagit sig friheten att redigera bort vattenstämplar osv! Jag var med om att en killkompis till mig hittade en av mina sminkbilder/bilder på mig på en dejtingsajt. Det kändes helt bisarrt och lite läskigt! Efter de försöker jag vattenstämpla så mycket jag kan.
  Hoppas du inte råkar ut för de igen!
  Ha det bäst! :)

  • Ja, framför allt när de tar bort vattenstämplarna – då har de ju arbetat med bilden själva! Jättedumt. Men USCH vad obehagligt :O Eller ja, det var väl någon som tyckte att du var supersnygg såklart, men fortfarande läskigt! Man får väl hoppas på att stämplarna skrämmer bort folk som tar en bilder!

 2. Pinsamt! Bra att du tog upp det med dem, kanske ändrar de sina rutiner (men med tanke på uttalandet kanske det är för mycket att hoppas på)…

 3. Förjäkla irriterande, förstår verkligen att du är arg! Det är ju en del arbete med att croppa och ta bort watermarks på bilder, så syftet är ju att det inte ska synas vem som har gjort arbetet. Det är som du säger, varför inte skicka ett mail för att kolla om det är ok + i sådana fallet använda en orginalbild?!

  • Verkligen. Hon som svarade sa något i stil med att andra bloggare brukar minsann bli glada över att de lånar deras bilder då de får 3 miljoner hits i månaden… Jag ba: “eeeh, vet inte bryr mig inte vad säger du om det?” Och sade sedan vänligt men bestämt att de bör be om lov nästa gång och jämförde med Beautylish som mailade och frågade. Ska hon jämföra mig med andra bloggare jämför jag dem med andra beauty communities. Bah, humbug…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.