Comparison of Calvin Klein – Opus & IsaDora – 189 Black Rose

These polishes are also very similar in their bottles. The shape of the bottles make Black Rose look more duochromatic than Opus, and Opus looks slightly darker, but on nails they are strikingly similar. In this photo it looks like Black Rose is the darker one (and not Opus as it looks like in the bottles), and it has a deeper set shimmer. Opus on the other hand contains more shimmer so it looks lighter, but it needs three coats to cover fully, while Black Rose is almost a one-coater. I haven’t tested out their staying power, and even though they’re not 100% dupes, you hardly need both (unless you, like me, absolutely love these polishes, then you can’t have too many), and I definitively prefer IsaDora’s brush, which is wider, to Calvin Klein’s thin round brush.

Även dessa lack är ju ytterst lika i sina flaskor. Flaskornas former gör att Black Rose ser ut att ha mer duokrom skimmerpartiklar än Opus, och att Opus är en aning mörkare, men på naglarna är de slående lika. Här tycker jag att Black Rose ser lite mörkare ut (inte Opus som det ser ut att vara i flaskorna), och det har också ett djupare skimmer. Opus har mer skimmer som gör att det ser ljusare ut, men det kräver tre lager för full täckning medan Black Rose nästan är en one-coater. Jag har inte testat hållbarheten med dessa lack heller, och trots att de inte är till 100% dupes behöver man ju knappast båda (om man inte, som jag, är tokig i dessa lack, då kan man ju inte ha för många), och jag föredrar definitvt IsaDoras pensel, som är bred, framför Calvin Kleins smala runda pensel.

 

Calvin Klein nail polish are £1.99 at EastEndCosmetics.co.uk plus shipping. IsaDora nail polish are about €7.

Calvin Klein nagellack kostar £1.99 på EastEndCosmetics.co.uk plus frakt. IsaDora nagellack kostar SEK 69 på KICKS, Åhléns och andra svenska återförsäljare.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.