Swatches of W7 – Metallic Planets Collection

Dessa fick jag nys om i kommentarsfältet på någon av de större nagelbloggarna (tror att det var The Swatchaholic), och letade upp dem med det samma. Åh, är de inte hur fina som helst? Inget fotografi kommer någonsin att fånga alla färger som finns i dessa lack, så man måste faktiskt se dem IRL för att verkligen uppskatta dem. Jag har dock gjort ett försök att göra dem rättvisa. Till skillnad från de förra lacken jag visade från W7, så har dessa OPI-penslar och formulan är jättebra. Inte alls lika tjock och klumpig som de andra. Hädanefter lär jag ju beställa W7-lack från FragranceMad eller ScentsationalPerfumes!

I found out about these polishes in the comment section on one of the bigger nail polish blogs (I think it was The Swatchaholic), and I immediately looked them up. Oh, aren’t they lovely? No photography will ever capture all the colors in these polishes, so you actually have to see them IRL to truly appreciate them. I have however tried to do them justice. Unlike the other polishes I showed from W7, these have the OPI brushes and the formula is very nice. Not at all as thick and gloopy as the others. From here on I’ll only order W7 from either FragranceMad or ScentsationalPerfumes!

86 METALLIC MERCURY

W7 - 86 Metallic Mercury

Metallic Mercury har en brun bas och är sprängfylld med triokromt glitter. Det skiftar från guldgult till rött till cerise i flaskan, men det gula syns knappt på naglarna. Färgvalet passar in perfekt på Merkurius som är den minsta planeten i vårt solsystem, närmast solen och näst varmast efter Venus. På bilderna har jag tre lager lack utan överlack. Merkurius är döpt efter den romerska budbärarguden, Hermes på grekiska.

Metallic Mercury has a brown base and is loaded to the brim with trio-chromatic glitter. It fades from golden yellow to red to dark pink in the bottle, but the yellow is barely visible on the nails. The colors fit so well with Mercury, the smallest planet in our solar system, closest to the sun and the second hottest after Venus. On these images I’m wearing three coats without a top coat. Mercury is named after the Roman messenger god, Hermes in Greek.

. . . . .

87 METALLIC VENUS

W7 - 87 Metallic Venus

Metallic Venus har en gråbrun bas med duokromt skimmer som går från lila till blått. Det är väldigt skirt, har fem lager på dessa bilder, och skulle därför passa bättre som ett överlack på ett mörkblått lack (kanske W7 Navy?). Färgvalet för den här planeten är dock svårare att förstå, då planeten Venus är varmast i vårt solsystem, andra klotet från solen, och gul. Venus är döpt efter den romerska kärleksgudinnan, Afrodite på grekiska.

Metallic Venus has a gray-brown base with duo-chromatic shimmer that fades from purple to blue. It’s very sheer, I’m wearing five coats on these images, and would probably be better as a top coat over a dark blue polish (maybe W7 Navy?). The colors they chose for this polish is however harder for me to understand. Venus is the hottest planet in our solar system, second rock from the sun, and yellow. Venus is named after the Roman goddess of love, Aphrodite in Greek.

. . . . .

88 METALLIC MARS

W7 - 88 Metallic Mars

Alltså ser ni?! Metallic Mars är helt fantastiskt vackert! Basen är klar med duokromt skimmer i orange och rött, och på bilderna har jag tre lager utan överlack. Mars som alla säkert vet är den fjärde planeten från solen, och kallas Den Röda Planeten. Egentligen är Mars inte speciellt röd, utan mer orange (men det är ju få ‘rödhåriga’ som har klarrött hår t ex och ‘röda katter’ är ju också egentligen orangefärgade), med mörkgråa berg och vita istäckta poler. Jag tycker verkligen att färgerna i det här lacket återspeglar Mars, planeten som är döpt efter den romerska krigsguden, Ares på grekiska.

Can you see how incredibly beautiful Metallic Mars is?! The base is clear and holds duo-chromatic shimmer in orange and red, and in these images I’m wearing three coats without a top coat. Mars, like most of you know, is the fourth planet from the sun, and is called The Red Planet. Mars isn’t particularly red, more like an orange (but then again, few ‘red-heads’ have bright red hair), with dark gray mountains and white ice covered poles. I really think that the colors in this polish reminds me of Mars, the planet named after the Roman god of war, Ares in Greek.

. . . . .

89 METALLIC JUPITER

W7 - 89 Metallic Jupiter

Metallic Jupiter har en mörkgrå bas fylld med triokromt glitter som går i guld, lila och blått. På nageln syns tyvärr bara det lila och blåa, men det är ju fantastiskt vackert ändå. Det täcker bra med två lager och glittrat underbart fint! Jupiter är en gasjätte och den största planeten i vårt solsystem. Man tror att Jupiter agerar som en livvakt för de mindre inre planeterna, så som vår Jord, genom att med sin enorma gravitation dra åt sig meteoriter och annat skräp som skulle kunna ge Jorden ett stort blåmärke. Jupiter är döpt efter den romerska åskguden, Zeus på grekiska, och han var alltså kung över alla andra gudar. Därför tycker jag att dessa majestätiska färger passar bra in på det här lacket. Lila var ju trots allt den romerska kejsarens färg.

Metallic Jupiter has a dark gray base with trio-chromatic glitter in gold, purple and blue. On the nails you can only see the purple and blue however, but it’s a wonderful polish nonetheless. Two coats are enough for full coverage and it really sparkles! Jupiter is a gas giant and the biggest planet in our solar system. Scientists believe that Jupiter acts as a form of bouncer for the smaller rocky inner planets, like our Earth, by sucking in meteorites and other crap with its enormous gravity, and prevents Earth from getting nasty bruises. Jupiter is named after the Roman thunder god, Zeus in Greek, and he was the king of all gods. I think therefore that the colors for this polish is great. Purple was the the color of the Roman Emperor, after all.

. . . . .

90 METALLIC NEPTUNE

W7- 90 Metallic Neptune

Metallic Neptune är nästan ett one-coater. Basen är nästan svart och skimret är svagt duokromt i turkost och blålila. Det är nog mitt favoritlack ur den här serien, detta och Metallic Mars. Neptunus, i likhet med Mars, kallas den Blå Planeten, för den är verkligen blå! Om man ändå kunde se Neptunus med blotta ögat! Neptunus är också en gasplanet och den åttonde planeten från solen, och då längst ut i vårt solsystem (då Pluto inte längre räknas som en planet). Planeten är döpt efter den romerska havsguden, Poseidon på grekiska och bror till Jupiter/Zeus.

Metallic Neptune is almost a one-coater. The base is almost black and the shimmer is vaguely duo-chromatic in teal and blueish purple. I think this might be my favorite out of this collection, this and Metallic Mars. Neptune, like Mars, is called The Blue Planet because it really is blue! Oh, if one could only see Neptune with the naked eye! Neptune is also a gas planet and is the eighth planet from the sun, and so the furthest one (as Pluto no longer counts as a planet). Neptune is named after the Roman sea god, Poseidon in Greek, and the brother of Jupiter/Zeus.

. . . . .

91 METALLIC SATURN

W7 - 91 Metallic Saturn

Och så till sist, Metallic Saturn. Jag antar att de som gav dessa lack sina nummer inte riktigt hade koll på planeternas ordning i solsystemet, för Saturnus är den sjätte planeten från solen, och ändå efter Metallic Neptune i den här kollektionen. Det här lacket är även det nästan ett one-coater, och minst duokromt av alla dessa lack. Färgen vill jag beskriva som antikguld, eller mässing, och det är rätt så nära Saturnus i färgen. Saturnus är gasplaneten med de berömda ringarna och döpt efter den romerska tidsguden, Kronos på grekiska, som till en början var en av titanerna och inte alls en gud. Det är lite olika beroende på vilka källor man läser vad exakt han var.

And finally, Metallic Saturn. I guess the person giving these polishes their numbers didn’t really know the order of the planets in our solar system because Saturn is the sixth planet from the sun, and yet it’s after Metallic Neptune in this collection. This polish is also almost a one-coater, and least duo-chromatic of them all. I’d like to describe the color as antique gold, or brass, and it’s pretty close to Saturns color. Saturn is the gas planet with the famous rings and named after the Roman god of time, Chronos in Greek, who actually wasn’t a god to begin with but a Titan. What he was exactly differs depending on the source you read.

W7s nagellack kostar £1.99 plus frakt på ScentsationalPerfumes.com, och £3.45 styck eller 3 för 2, plus frakt, på FragranceMad.com.

W7’s nailpolishes are £1.99 plus shipping on ScentsationalPerfumes.com, and £3.45 or 3 for 2, plus shipping, on FragranceMad.com.

2 Comments

  1. I bought them at TK Mexx here in Germany and there wasn’t names on it, now I know the names, thanks for the nice swatches and the englich text! :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.