Swatches of Kleancolor – Pastels Collection

Mer pasteller! Ja, jag älskar dem otroligt mycket, och kommer inte sluta än på ett tag! Jag har varit väldigt skeptisk till Kleancolor tidigare, då jag bara avskyr deras glitterlack (sega och kladdiga som tusan!), men tänkte att jag borde ge dem en chans till. Pastellerna är faktiskt inte helt fy skam, måste jag erkänna. Läs vidare för att se fler bilder!

More pastels! Yes, I love them so so much, and I won’t stop in the near future! I’ve been a bit skeptical towards Kleancolor due to their horrible glitter polishes (really tacky and messy!), but thought that I should give them a second chance. The pastels aren’t too bad, actually. Keep reading to see more photos!

PASTEL PINK

Pastel Pink var en aning tjockt och kladdigt, så det började dåligt. Man behöver tre lager för att det ska täcka helt, men det blir så jäkla kladdigt med bara det andra lagret så jag fasade verkligen inför det tredje! Jag vet inte vad torktiden skulle vara på det här, för jag väntade inte tills det torkade. Men, färgen är superfin och lacket i sig blir nog bra med lite thinner.

Pastel Pink was quite thick and gloopy, so this whole thing got a bad start. You’ll need three coats for it to cover completely, but it’s just so darn sticky with just the second coat that I was absolutely dreading the third one! I don’t know what the drying time would be on this polish because I never waited to find out. The color is very nice, however, and I think the polish itself could be okay with some thinner.

. . . . .

PASTEL PURPLE

Pastel Purple var lite bättre än Pastel Pink, mest för att det bara behövdes två lager för att täcka helt. Formulan var dock tjock och jobbig även i det här lacket, så det blev ojämn applicering utan dess like! Drar man på ett lager överlack borde det dock jämna ut sig, men herregud, det ser ju bara jätteknäppt ut!

Pastel Purple was slightly better than Pastel Pink, mostly because two coats were enough for full coverage. The formula was thick and gloopy in this one too, and so the application is so uneven! It might get evened out with a coat of top coat, but it looks absolutely silly!

. . . . .

PASTEL BLUE

Pastel Blue – woho! Äntligen ett tunnt lack från Kleancolor! Först suckade jag bara och tänkte; “Jahapp, helt fel fast åt andra hållet då?” Men när jag målade på andra lagret insåg jag att det faktiskt var bra att det var så skirt! Tredje lagret var bara för att jämna till färgen, men då blev själva appliceringen ojämn istället (se lillfingret, exempelvis). Nåväl, kör man med bara två lager och ett tjockt andra lager så blir nog det här lacket toppen! Men… Flaskan jag fick var uppenbarligen redan använd. Det var lack på utsidan av flaskan och till och med ett fingeravtryck i lack på korken! Hur professionellt är det på en skala?

Pastel Blue – woho! Finally a thinner polish from Kleancolor! At first I just sighed and thought that this polish was going to be terrible, but in the opposite way of the rest of them. But as I painted on the second coat I realized that the sheerness was good. The third coat was only to even out the color, but then the application itself got all bumpy and uneven (see the pinky, for instance). Oh well, if you use only two coats and a thicker second coat I think this polish might just be awesome! But… The bottle I received was obviously used. There was polishes smeared on the outside of the bottle and even a finger print in polish on the handle! How unprofessional is that?

. . . . .

PASTEL TEAL

Pastel Teal är inte tillräckligt åt det gröna hållet, tycker jag. Det är för likt Pastel Blue i nyansen, och det är ju faktiskt lite trist, tycker ni inte? I formulan var den också väldigt lik Pastel Blue, om än lite bättre faktiskt.

Pastel Teal isn’t teal enough I think. It’s too close to Pastel Blue in color, and that’s kind of boring, don’t you think? Formula wise it was also pretty close to Pastel Blue, if not a little better, actually.

. . . . .

PASTEL YELLOW

Pastel Yellow betedde sig väldigt bra. Formulan var en aning tunnare än Pastel Blue och Pastel Teal, och den klumpade sig inte vid tredje lagret. Dessutom är det en härligt ljus och kall cremegul och bara ser så smarrig ut!

Pastel Yellow behaved very well indeed. The formula was slightly more sheer than Pastel Blue and Pastel Teal, and it didn’t get all gloopy on the third coat. On top of that, it’s a nice light and cool creme yellow and it just looks so yummy!

. . . . .

PASTEL ORANGE

Pastel Orange är helt klart min favorit ur den här kollektionen. Jag nämnde tidigare i mitt inlägg om Mavalas Delicious Collection att jag önskade mig ett persikofärgat lack utan skimmer, och här är det! Formulan är tunn och glider på jättefint. Det tredje lagret, som behövs för heltäckande, kladdar inte alls, men torktiden är ganska lång. Den här färgen är verkligen jättefin till min hudfärg och jag är så glad över att jag köpte det!

Pastel Orange is definitely my favorite out of this collection. I mentioned before in my post about Mavala’s Delicious Collection that I wanted a peach colored polish without shimmer, and this is it! The formula is nice and sheer and goes on like a dream. The third coat, which is needed for full coverage, isn’t sticky at all, but the drying time is pretty long. This color looks just absolutely stunning with my skin tone and I’m so glad I got it!

Kleancolors nagellack kostar $1.75 på BeautyJoint.com plus porto.

Kleancolor’s nail polishes are $1.75 at BeautyJoint.com plus shipping.

3 Comments

  1. Thanks so much for your opinion…i was looking for swatches and was hoping they weren’t too bad! I got a horrible experience with kleancolor polishes, but i will jump over to ebay right away and get me this set! Thanks alot!

    • Tack så mycket! Jag tycker att det är roligare att swatcha dem på naglarna istället för på plastbrickor eller så, blir lite mer “ordentligt” så, eller vad jag nu ska kalla det. Och det är trevligt med kommentarer, också ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.