Comparison of Max Factor – 145 Noisette vs. Laura Mercier – Twilight (och en hållbar manikyr)

Max Factor har nyligen släppt Glossfinity – nya nagellack som ska hålla i 7 dagar. Jag undrar om de menar 7 dagar för en kvinna som bär silkeshandskar till vardags och arbetar som ansiktmodell, eller om de menar 7 dagar för en kvinna med barn och som jobbar med händerna. Vi får se.

Bild från Kicks Beauty Magazine nr 2

Jag köpte bara ett, Noisette, för det var det enda som var en aning annorlunda. De andra lacken är starkt pigmenterade cremelack, som jag är sjukt sugen på, så det lär bli några fler här framöver. Noisette är ett gråbrunt lack med lite lila skimmer! Hur snyggt som helst!

Glossfinity nagellack från Max Factor kostar 89 SEK i H&Ms butiker och 69 SEK på Åhléns City här i Stockholm, och borde finnas på vanliga Åhléns och på Kicks (priserna vet jag inte). De finns inte på Kicks hemsida än, och jag har inte hittat dem på någon annan webbutik heller.

På alla bilder har jag två lager Noisette, inget överlack alls. Det är ju utan tvekan väldigt glansigt. Nu får vi bara hoppas på att hållbarheten är så bra som de säger!

På tal om gråbruna lack med lila skimmer så jämförde jag Noisette med Twilight från Laura Mercier – detta är inget dupe-lack av Twilight, men jag tycker att de är tillräckligt lika för att Noisette ska kunna släcka en eventuell törst efter Twilight. Det skiljer ju faktiskt ca 100 SEK i pris.

Twilight har ju mer lila skimmer, men annars är de rätt så lika. Twilight verkar inte gå att få tag på där jag köpte det längre, men de har andra lack från Laura Mercier. Jag köpte detta på COW Parfymeri i Stockholm, men de har en webshop med massor av godbitar från många andra märken också.

Twilight kostade runt 170 SEK om jag inte minns fel, på COW Parfymeri. COW finns på Mäster Samuelsgatan 9 och på NK här i Stockholm och på NK i Göteborg.

Jag älskar Twilight, och det har kommit att blivit en aning speciellt för mig. Inte bara är det min första produkt från Laura Mercier, men det var också det lacket jag hade när jag födde Alexander. När jag ser lacket i min hylla här hemma så minns jag hur jobbigt det var, men hur stark jag faktiskt kan vara och det är inte så illa för något så obetydligt som ett nagellack. Och bara för skojs skull:

Såhär väl överlevde min manikyr 18 timmars intensivt värkarbete, en förlossning och 3,5 dygn på BB. Inte så illa, eller hur?

3 Comments

  1. Alltså jag blir så himla skeptisk till märken som lovar hållbarhet så himla länge – vad gör man liksom, sitter hemma och bläddrar i kataloger, eller som du säger, bär silkeshandskar? Jag är nyfiken på hur det kommer gå för dig ;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.